آپولو16 : جوان بر روی ماه واقعاً چه معنایی دارد؟
توضیح شکل: منطقۀ کنارۀ جنوب شرقی دهانۀ اشعۀ شمال که توسط فضانورد آپولوی 16 جان بانگ وچارلی دوک مورد تحقیق قرار گرفت در یک تصویر جدید با ارتفاع کم نشان داده شد. این منطقه نشان داده شده 300 متر پهنا دارد، پیکانهای سیاه رد پا را نشان می دهند.
یکی از اهداف اصلی مأموریت آپولوی 16 این بود که یک دهانۀ نورانی جوان را که ماهرانه دهانۀ اشعۀ شمال نامیده شده بودبا قطر 890 متر را بررسی کرده واز آن نمونه بیاورد. بازتاب بالای آن ناشی ازسن کم آن
می باشد.
درطول یک پدیدۀ برخوردمواد سطحی کنده شده واطراف یک دهانه پخش شدند. عمیقترین مواد در نزدیکی کناره پخش شدندومواد کم عمقتربه قسمت های دورتر پرتاب شدند. سطح از قبل موجود، بالغ بود، یعنی اینکه درخشانی یا ضریب بازتاب در طول زمان کاهش یافته که این ناشی از طوفان خورشیدی و بمباران شهاب سنگ های ریزمی باشد (عوامل جوی فضا) . مواد تازه به این اثرهای جدید تن در نداده بودند، بنابراین این دهانه ضریب بازتاب بالایی دارد. این فرایند عوامل جوی فضا صدها میلیون سال طول کشیدند تا کامل شوند . در زمان مأموریت آپولوی 16 دانشمندان سن دهانۀ اشعۀ شمال را نمی دانستند همینطور آنها به اندازه ای که ما امروز دربارۀ جزئیات فرایند عوامل جوی فضا می دانیم نمی دانستند، بنابراین یک هدف مهم این بود که بفهمند جوان بر روی ماه واقعاً چه معنایی دارد.