مطالب علمی

سیارات کوچک برای شکل گرفتن به ستارگان با عناصر فلزی سنگین نیازی ندارند

واشنگتون- در گذشته تصور می شد که سیارات کوچکی مثل زمین در حول ستارگانی که از نظر عناصر فلزی سنگین مثل آهن و سیلیکون غنی بوده اند شکل گرفته اند. با این حال، رصدهای اخیر روی زمین  ترکیب شده با اطلاعات جمع آوری شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا نشان داد که جهان های کوچک در دور ستاره گانی با نرخ عناصر سنگین شکل می گیرند که می توانیم این فرض را داشته باشیم که در کهکشان ما زیاد هستند.

یک تیم تحقیقاتی که توسط لارس ای. بوچهیو. یک فیزیک کیهانی شناس در موسسه نیلز بوهر در مرکز تشکیل سیارات و ستاره گان در دانشگاه کوپنهیگن ترکیب عنصری بیش از 150 ستاره که در حال پرورش 226 کاندید سیاره کوچکتر از نپتون است می باشند.

بوچهیو گفت: " من می خواستم در این مورد تحقیق کنم که آیا سیارات کوچک مثل غول های گازی که ترجیحاً در محیط هایی با عناصر سنگین به وجود می آیند به محیط خاصی برای شکل گیری احتیاج دارند یا خیر. این مطالعه نشان می دهد که سیارات بدون هیچ فرقی در محیط های با عناصر سنگین در حول ستاره گان به وجود می آیند که این محیط ها محیط های ستارگانی فقط با 25 درصد عناصر فلزی خورشید هستند." ستاره شناسان به همه عناصر شیمی که از هیدروژن و هلیوم سنگینتر هستند عناصر سنگین می گویند مثل فلزات. آنها فلزی بودن را وجود عناصر فلزی سنگین در یک ستاره تعریف می کنند. ستاره هایی با کسر بیشتری از عناصر سنگین نسبت به خورشید ما ستاره های غنی در فلز به حساب می آیند و ستاره هایی که کسر کمتری از عناصر سنگین را دارند ستاره های فقیر در فلز به حساب می آیند.

سیارات از حلقه های گاز و گرد و غبار دور ستاره های جوان به وجود می آیند. سیاراتی مثل زمین بیشتر از عناصری مثل آهن، اکسیژن، سیلیکون و منیزیم ساخته شده اند.    

میزان فلزی بودن یک ستاره میزان عناصر فلزی حلقه تشکیل دهنده سیارات را تعیین می کند.

ستاره شناسان این فرض را دارند که میزان زیاد عناصر سنگین در حلقه می تواند باعث شکل گیری بهتر سیارات شود. از چند مدت پیش این امر گفته شده بود که سیارات بزرگ با دوره های گردش کوتاه به رابطه با ستاره شان که در فلز غنی هستند گرایش دارند.

بر خلاف غول های گازی، تشکیل سیارات کوچکتر به میزان سنگینی عناصر ستارگان میزبان بستگی ندارد.

ناتالی باتالا، دانشمند ماموریت کپلر در مرکز تحقیقاتی ایمز ناسا در موفت فیلد، کالیفرنیا گفت:  "کپلر هزاران کاندید سیاره را شناسایی کرده است. که باعث شده است بتوانیم سوالات بزرگی مثل همین سوال که توسط لارس مطرح شد را مطالعه کنیم. آیا طبیعت به محیط های خاصی برای تشکیل سیارات هم اندازه زمین نیاز دارد؟ اطلاعات این امر را نشان می دهند که سیارات کوچک ممکن است در حول ستاره هایی با میزان فلز زیاد به وجود بیایند. و این که طبیعت نیرومند و پر از موقعیت است و می توانیم راه هایی را بیابیم که در غیر این صورت فهم این مسائل بسیار مشکل خواهد بود.

کپلر در ماه مارس سال 2009 برای جستجو و مشاهده بیش از 150000 ستاره به فضا پرتاب شد که در عمق روشنایی این ستاره ها به دنبال جمع خبر از گذر سیارات از جلوی این ستاره ها می چرخد. حداقل 3 گذر لازم است تا یک سیگنال به عنوان سیاره شناخته شود. رصدهای بعدی نیز از زمین لازم است تا یک کاندید سیاره تائید شود.  



برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.