مطالب علمی

خورشید یک شراره متوسط را به فضا پرت کرد

یک فوران هاله خورشیدی بزرگ(CME) با شراره خورشیدی 29 تیر ماه 1391 نقش داشت. CME یک پدیده دیگر خورشیدی است که می تواند ذرات خورشیدی را به فضا پرتاب کند و یک تا 3 روز بعد به زمین برسند وسیستم های الکترونیکی ماهواره ها را در روی زمین تحت تاثیر قرار دهند.تحقیقات اولیه ناسا نشان می دهد که این CME به سمت زمین حرکت نمی کند ولی می تواند STEREOA را تحت تاثیر قرار دهد.

پایگاه هواشناسی فضا NOAA مرجع رسمی پیش بینی و اعلام خطر وضعیت هوای فضا در ایالات متحده است. پایگاه پیش بینی وضع هوای فضا گزارش داد: منطقه 1520 که الان از لبه غربی عبور کرده است به انفجار ادامه    می دهد. امروز این اتفاق یک قطعی کلی معتدل (R2) و یک CME تولید کرده. با اینکه کاملا به سمت زمین حرکت نمی کند، پیش بینی کنندگان مشغول تحلیل آن برای اثرات مماسی آن بر روی حیطه ژئومغناطیس هستند. یک طوفان تابشی S1 خورشید) از نوع خفیف) به دنبال این انفجار آمد. 

این عکس توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی(SDO) در 29 تیر سال 1391 از یک شراره خورشیدی M7 گرفته شده است. این عکس نشان دهنده  طول موجی به اندازه 131 انگستروم است که برای دیدن شراره ها بسیار خوب است و رنگ آن نیز طبیعی است.

خورشید یک شراره خورشیدی متوسط در 29 تیر 1391 به فضا پرتاب کرد. این انفجار در ساعت 1:13 صبح به وقت استاندارد شرقی شروع و در ساعت 1:58 صبح به حداکثر خود رسید. شراره های خورشیدی، انفجارات بسیار بزرگ پرتوهایی هستند که از اتمسفر زمین نمی توانند رد شوند تا به ساکنین آن صدمه ای وارد شود. وقتی که این شراره ها به اندازه کافی قوی باشند می توانند در اتمسفر خلل ایجاد کنند و سیگنال های GPS و ارتباطی را منحط می کنند.

این شراره در دسته شراره های M7.7 قرار دارد. این به این معنی است که این شراره از قوی ترین شراره که در دسته شراره های X قرار دارد ضعیف تر است. شراره های دسته X می توانند در دو قطب زمین ارتباطات رادیویی را قطع کنند.

از آنجایی که چرخه استاندارد فعالیت 11 ساله خورشید به سمت اوج خود که در سال 2013 است می رود، افزایش در تعداد شراره های خورشیدی امری معمول است. این یک امر کاملا طبیعیست در آن موقع، در اوج فعالیت خورشید روزانه چند فوران خورشیدی اتفاق بیافتد.

ما اطلاعات را زمانی به روز خواهیم کرد که شراره خورشیدی رخ بدهد و این شراره مربوط به یک CME که به سمت زمین در حال حرکت است باشد، یک پدیده خورشیدی دیگر که می تواند ذرات خورشید را به فضا پرت کند و سیستم های الکترونیکی را در ماهواره های روی زمین از کار بیاندازد.  


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.