مطالب علمی

ابزار لیزر کاوشکر کنجکاوی اولین صخرۀ بهرام را مورد هدف قرار داد

این تصویر ترکیبی با بزرگنمایی درون قسمتی از آن، نخستین آزمون لیزر توسط شیمی و دوربین یا   دوربین شیمی ابزاری که بر روی کاوشگر کنجکاوی بهرام نصب شده را نشان می دهد.

روز 29 مرداد ماه کاوشگر کنجکاوی بهرام لیزر خود را برای اولین بار بر روی بهرام روشن نمود تا با استفاده از پرتوی یک وسیلۀ علمی یک سنگ به اندازۀ مشت دست به نام "تاجگذاری"را مورد بررسی قرار دهد.

ابزار شیمی و دوربین ماموریت یا شیمی دوربین سنگ به اندازۀ مشت را با 30 پالس لیزرش در طول مدت دورۀ 10 ثانیه مورد هدف قرار داد. هر پالس انرژی ای بیش از یک میلیون وات را در مدت حدود پنج میلیاردیم ثانیه اعمال می کند.

انرژی ای که از لیزر بدست می آید اتمها در سنگ را به حالت یک پلاسمای یونیزۀ سوزان برانگیخته       می کند. شیمی دوربین نوری که از این جرقه بدست می آید را با یک تلسکوپ جذب می کند و آن را با سه طیف سنج برای بدست آوردن اطلاعات در مورد عنصرهایی که در هدف وجود دارد تحلیل می نماید.

شیمی دوربین طیفهایی را از جرقه القایی لیزر در هر یک از 30 پالس ضبط نمود. هدف این استفادۀ اولیه از لیزر بر روی بهرام ارایۀ تمرین هدف برای شناسایی ابزار بود اما این فعالیت ممکن است ارزشهای بیشتری داشته باشد. پژوهشگرها بررسی خواهند نمود که آیا ترکیب در طول فرایند پالسها تغییر میکند یا نه. اگر آن تغییر نمود این مساله بر این نکته دلالت دارد که گرد و غبار یا سایر مواد سطحی به ترکیب آشکارا متفاوت زیر سطح نفوذ کرده است. طیف سنجها شدت لیزر را در 6144 طول موج متفاوت امواج الکترومغناطیسی از فرابنفش، مریی و فروسرخ ضبط نمودند.

فن به کاربرده شده توسط شیمی دوربین طیف سنجی تجزیه القای لیزری نام دارد و برای مشخص نمودن ترکیب هدف ها در سایر محیطی سخت مانند داخل رآکتورهای هسته ای و سطح دریا استفاده شده است و کاربردهای تجربی در به تصویر کشیدن محیطی و تشخیص سرطان داشته است. پژوهش امروز دربارۀ سنگ "تاجگذاری" نخستین استفادۀ این فن در پژوهش درون منظومه خورشیدی است.

کاوشگر کنجکاوی دوهفته پیش بر روی بهرام نشست و ماموریت دو سالۀ خود را با استفاده از 10 ابزار برای بررسی اینکه آیا یک مطالعه در محدودۀ داخل دهانۀ گیل می تواند نشان دهندۀ شرایط مناسب برای حیات میکروزیستی باشد، شروع نمود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد کنجکاوی به آدرسهای زیر مراجعه نمایید:

www.nasa.gov/msl

و

mars.jpl.nasa.gov/msl


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.