مطالب علمی

فضاپیما طلوع(Dawn) ناسا برای حرکت به سمت سیاره کوتوله آماده می شود

پاسادینا، کالیفرنیا- فضاپیما طلوع ناسا در راه پیش قدم شدن در مطالعه و گردش در دو مقصد دور در منظومه خورشیدی است که این کار را برای کمک به پاسخگویی به سوالات دانشمندان در مورد شکل گیری منظومه خورشیدی است. این فضا پیما طوری برنامه ریزی شده است که سیارک بزرگ وستا را در 4 سپتامبر ترک کند و سفر دو سال و نیمه خود را به سمت سیارک سرس آغاز کند.

طلوع سفر 5 میلیارد کیلومتری خود را برای تحقیق به روی دو تا از پر جرم ترین اجسام در کمربند سیارکی در سال 2007 آغاز کرد. طلوع در جولای 2011 به وستا و به سرس در اوایل سال 2015 خواهد رسید. اهداف طلوع نمایانگر دو مورد بزرگ در کمربند سیارکی است که شاهد وقایع بسیاری از تاریخچه منظومه خورشیدی ما       بوده اند.

این فضاپیما برای حرکت خود درست مثل زمان رسیدنش از وستا به صورت مارپیچ حرکت کرده و از یک سیستم بسیار کارآمد مخصوص به نام پیشرانه یونی استفاده می کند. سیستم پیشرانه یونی طلوع از نیروی الکتریسیته برای یونیزه کردن زنون و ایجاد انفجار استفاده می کند. محفظه های احتراق یون 12 اینچی از موتور های مرسوم نیروی کمتری تولید می کند ولی می تواند این انفجارها را برای ماه های متعددی حفظ کند.

مارک ریمن، مهندس ارشد طلوع و مدیر ماموریت در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا در پاسادینا، کالیفرنیا گفت: " احتراق صورت گرفته است. و ما از فراز یک توده آبی و سبز یون زنون از وستا دور می شود. ما امید به وقوع یک پروسه تحقیقاتی هیجان انگیز و سودمند در مورد وستا بودیم ولی اکنون چشمان امیدمان را به سیارک سرس دوخته ایم."

مدارگردی طلوع به دور وستا عکس هایی از نزدیک از وستا به ثمر رساند که افشا کننده جزئیات بی سابقه ای در مورد این سیارک غول پیکر است. این ماموریت این راز را افشا کرد که وستا در گذشته کاملاً ذوب شده و جرمی با هسته آهنی به وجود آورد. این فضاپیما خبر از نشانه هایی از برخورد تیتانی در نیم کره جنوبی داد و اینکه این سیارک از دو برخورد بسیار بزرگ در دو میلیارد سال گذشته جان سالم به در برده است. بدون طلوع، دانشمندان نمی توانستند در مورد آثار ضربه های دور وستا که در بین دو برخورد قطب جنوب گسترده شده است چیزی بدانند.

کریستوفر راسل، محقق ارشد طلوع در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس گفت: "ما برای پر کردن سوالات جاخالی ذهنمان در مورد تاریخچه منظومه خورشیدی به وستا رفتیم. طلوع با افشا این امر که چگونه وستا به مانند یک بازمانده از اولین روزهای منظومه خورشیدی است این جاخالی ها را پر و حتی خدمات بیشتری کرده است. ما اکنون می توانیم با اطمینان بگوییم که وستا بیشتر شبیه یک سیاره است تا شبیه به یک سیارک عادی."      


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.