مطالب علمی

کشف بازمانده های نادر از یک انفجار در مرکز کهکشان راه شیری

ستاره شناسان تصورمی کنند که اولین نمونه از یک انفجار ستاره ای غیرعادی را کشف کرده اند. این کشف که در رصدخانه اشعه ایکس چاندرا ناسا، صورت گرفته است باعث بهبود درک ما از نحوه انفجار ستاره ها و انتشار مواد ضروری برای حیات در تمامی کیهان می شود.
این شئ فریبنده در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری قرار گرفته و در واقع بازمانده یک ابرنواختر با عنوان Sagittarius A East است، که در گذشته به عنوان مواد باقی مانده از یک ستاره غول آسای معمول دسته بندی شده بود.حال، با استفاده از رصدهای طولانی تر در رصدخانه چاندرا، ستاره شناسان دریافتند که این مواد، از گونه دیگری از ابرنواختر به جا مانده است. در این مورد با انفجار یک کوتوله سفید یا بعبارتی با اخگر کوچکی که از اتمام سوخت ستاره ای مانند خورشید ما ایجاد شده روبرو هستیم. زمانی که یک کوتوله سفید مواد زیادی را از ستاره همدم (جفت) خود بگیرد و یا با کوتوله سفید دیگری ادغام شود، آن کوتوله سفید از بین می رود و در حین نابودی از خود نور روشن و خیره کننده ای ساطع می کند.دلیل جالب بودن گروه "ابرنواخترهای تایپ Ia" (دسته پیشین این کشف) برای ستاره شناسان این است که نور ساطع شده تقریباً از تمام جهات آنها به یک اندازه است و این اندازه نور به هیچ وجه به موقعیت آن بستگی ندارد. این خاصیت به ستاره شناسان اجازه می دهد تا با دقت بالایی فواصل میان اجرام فضایی را محاسبه کرده و به مطالعه تورم کیهان بپردازند.
اطلاعات جدید رصدخانه چاندرا نشان می دهد که این مواد از گونه ای ابرنواختر باقی مانده اند که طیف مواد متفاوتی و همینطور انفجارات ضعیف تری به نسبت گروه ابرنواخترهای Iaمی باشد. نام این دسته از ابرنواخترها "تایپ Iax" می باشد که برای اولین بار در کهکشان راه شیری مشاهده شده است.
 



 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.