سایه قمر مشتری روی آن
همانند خورشیدگرفتگی بر روی زمین ،یک خورشیدگرفتگی کامل را هنگامی که lo از مقابل خورشید میگذرد درون دایره تاریکی که از میان ابرهای بالای مشتری عبور میکند ،میبینیم.
چنین حوادثی به طور مکرر در مشتری رخ میدهد چون سیاره بزرگی مثل مشتری قمر های زیادی دارد.
علاوه بر این ،بر خلاف اکثر سیارات دیگر در منظومه شمسی،محور مشتری (با توجه به گردشش)نسبت به مدار خود خیلی کج نیست بنابراین خورشید هرگز از صفحه استوایی مشتری زیاد منحرف نمیشود (+\_۳درجه) این بدان معنی است که قمر های مشتری در طول سال به صورت منظم سایه شان را بر روی سیاره می اندازند .
مجاورت نزدیک فضاپیمای Juno یک منظره استثنایی ((چشم ماهی)) را فراهم میکند،به طوری که یک شکاف کوچک نزدیک به خط استوا را نشان میدهد .عرض این سایه حدود ۲۲۰۰مایل (۳۶۰۰کیلومتر)است.احتمالا به اندازه عرض قمر lo .
قمر lo کمی بزرگتر از قمر زمین است.که اغلب به خاطر آتشفشان های فعال زیادی که دارد و به خاطر آبشارهای مواد مذاب بیرون ریخته شده بالای جو نازکش ،مشهورترین قمر است .
این تصویر واضح رنگی توسط دانشمند کوین ام .گیل با استفاده از داده های تصویرگر Junocam سفینه Juno گرفته شده است.
تصویر خام در یازده سپتامبر ۲۰۱۹ در ساعت ۸:۴۱ بعدازظهر (PDT) یا ۱۱:۴۱بعداز ظهر (EDT)هنگامی که فضاپیمای Junoبیست و دومین پرواز نزدیک خود را بر فراز مشتری انجام داده گرفته شده است .این عکس زمانیکه فضاپیما در فاصله ۴۸۸۵مایلی(۷۸۶۲کیلومتری)از بالای ابرها با عرض جغرافیایی ۲۱درجه قرار داشت گرفته شده است .
منبع:
https://www.nasa.gov
ترجمه: میترا باقری