مطالب علمی

جدول رویدادهای نجومی دهه دوم تیر99

مرکز علوم و ستاره شناسی تهران ، به نقل از بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران ، طبق جدولی که به پیوست می باشد، رویدادهای نجومی که در دهه دوم  تیر ماه99 رخ می دهند را معرفی می کند:

لازم به توضیح است:  • (a.u): واحد نجومی یا فاصله زمین از خورشید = 150000000کیلومتر

• نقطه اوج و حضیض ماه : ماه روی یک بیضوی که زمین در یکی از کانون های آن قرار دارد می گردد، وقتی فاصله ی ماه تا زمین کم است، ماه درحضیض زمینی است وفاصله ی ماه تازمین بیشتراست در این زمان می گوییم ماه دراوج زمین است.

• مقارنه سفلی: زمانی که  یک سیاره درونی مانند عطارد یا زهره از دید ناظر زمینی درست در بین خورشید و زمین قرار گیرد مقارنه داخلی (سفلی) گویند.

• مقارنه علیا: زمانی که  یک سیاره از دید ناظر زمینی در پشت خورشید قرار گیرد، مقارنهخارجی (علیا) گویند.

• گره صعودی و نزولی ماه:سیارات در چرخش خود به دور خورشید( صفحه فرضی به دور خورشید) گاهی پائینتر و گاهی بالاتر قرار میگیرند در دو نقطه با این صفحه مماس میشوند.این دو نقطه را اصطلاحاً گره مداری میگویند. هرگاه سیاره از قسمت بالای صفحه منظومه شمسی(شمال) به سمت پائین صفحه(جنوب) به این نقطه برسد آنرا گره نزولی و هرگاه سیاره از قسمت پائین این صفحه به سمت بالای صفحه به این نقطه برسد آنرا گره صعودی میگویند.ماه نیز نسبت به صفحه منظومه شمسی تمایل مداری دارد .ماه نیز نسبت به صفحه منظومه شمسی تمایل مداری دارد که حدودا 5 درجه میباشد و در هر بار چرخش به دور زمین دو بار به گره صعودی و نزولی میرسد.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.