مطالب علمی

مقارنه ماه و اورانوس

پنجشنبه  5 مهر، ساعت 22:00  مقارنه ماه و اورانوس را خواهیم داشت.
این مقارنه در قسمت شرق و جنوب شرق آسمان تهران قرار دارد.
نزدیکترین فاصله زاویه ای بین این دو جرم ، تقریباً 6درجه می باشد.
سیاره اورانوس در صورت فلکی حمل با قدر 69/5 قراردارد،این سیاره هفتمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید و سومین سیاره از نظر اندازه و چهارمین سیاره از نظر جرم در منظومه شمسی است. اورانوس هر ۸۴ سال و ۷ روز یک بار به دور خورشید می‌گردد. همچنین هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه یک دور به دور خودش می‌چرخد. اورانوس دارای ۵ ماه به نام‌های میراندا، آریل، آمبریل، تیتانیا و ابرون است. این سیاره را ویلیام هرشل در سال ۱۷۸۱ میلادی کشف کرد. 
اورانوس یکی از سیارات هشتگانه منظومه شمسی که از لحاظ بعد فاصله اش نسبت به خورشید در ردیف هفتم پس از زحل قرار گرفته‌است. فاصله متوسط این سیاره تا خورشید۲٬۸۶۹٬۶۰۰٬۰۰۰ کیلومتر و۶۳ بار از کره زمین بزرگ‌تر است. اورانوس ۲۷ ماه طبیعی دارد. این سیاره با چشم غیرمسلح دیده می‌شود. محور حرکت وضعی این سیاره کاملاً با مدار حرکت انتقالیش منطبق است. سفرهای اکتشافی به این سیاره کمتر از ده مأموریت بوده که شاخص ترینش مأموریت ویجر ۲ بود که این فضاپیما در ژانویه ۱۹۸۶ به آن رسید.
ماه (قمر زمین) ، در حالت کاهنده(کاهش هلال ماه) و قدر ظاهری آن 65/12- می باشد. قطرِ ماه حدودِ ۳۵۰۰ کیلومتر است. قطر ماه یک‌چهارمِ  زمین است و چگالی ماه چهار پنجم چگالی زمین است. گرانش جاذبه ماه باعث به‌وجود آمدن جزر و مد آب‌های زمین می‌شود، ماه هم‌چنین باعث باثبات ماندن محور گردش زمین به دور خود می‌شود که درصورت عدم وجود ماه، انحراف محوریِ زمین مرتباً تغییر می‌کرد و این امر باعث آشفته شدن آب‌وهوا و فصل‌ها در زمین می‌شد.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.