رصدخانه پرنده ناسا SOFIA برای کاوش میدان های مغناطیسی کیهان رهسپار می شود
این تصویر ساختار میدان مغناطیسی را در منطقه تشکیل ستاره صورت فلکی شکارچی نشان می دهد. هر قطعه خط جهت میدان مغناطیسی در آن مکان را نشان می دهد.
رصدخانه استراتسفری برای ستاره شناسی فروسرخ ناسا (SOFIA) در حال آماده شدن برای رصدهای سال 2018 خود می باشد که شامل رصدهای میدان های مغناطیسی آسمانی، منطقه های تشکیل ستاره، دنباله دارها، ماه بزرگ کیوان تیتان و بیشتر می باشد.
این چهارمین سال عملیات کامل برای SOFIA می باشد که برای مدت زمان بین فوریه 2018 و ژانویه 2019 طراحی شده است. نکته های مهم در مورد این رصدها عبارت است از:
• جدیدترین دوربین این رصدخانه به نام HAWC+ به کاوش خود برای اندازه گیری جهت موجهای نوری ورودی ادامه می دهد. این اندازه گیریها کمک می کند تا بفهمیم چطور موج های الکترومغناطیسی ابرهای گازی را چگال نموده و ستاره تشکیل می دهند.
• این ابزار برای فهم تاثیر میدان مغناطیسی بر تشکیل ستاره ها در ابر تاریکی به نام L1448 استفاده می شود.
• دوربینHAWC+همچنین در برنامه ای مشترک با Atacama LargeMillimeter/submillimeter Array برای شناسایی میدان های مغناطیسی و فهم تاثیر آنها بر تشکیل سیاره ها استفاده می شود.
• برنامه دیگری که دوربین HAWC+ در آن مشارکت می کند بررسی نقش سیاهچاله ها در درخشندگی کهکشان ها می باشد. اینکه آیا این درخشندگی به دلیل تشکیل ستاره ها است یا تجمع ماده در سیاهچاله مرکزی.
• SOFIA کمک می کند تا بفهمیم چرا میزان گاز متان در فصلهای مختلف سیاره بهرام تغییر می کند.
• کاوش دنباله دار 46P/Writanen به منظور فهم بهتر منظومه خورشیدی نخستین.
بعد از این ها SOFIA به نیم کره جنوبی رفته تا به ادامه کاوشهای خود در مورد ابر بزرگ و کوچک ماژلان و جو ماه کیوان تیتان بپردازد.
SOFIA یک هواپیمای جت Boeing 747SP می باشد که برای حمل یک تلسکوپ 100 اینچ تقویت شده است. این پروژه بین ناسا و سازمان فضایی آلمان به طور مشترک اجرا می شود.