مطالب علمی

مقارنه زهره و مشتری

دوشنبه یکم شهریورماه 1395، دقایقی بعد از غروب خورشید، مقارنه ی سیاره ناهید و مشتری را خواهیم داشت. فاصله ظاهری این دو جرم تقریباً 5 درجه می باشد. قدر سیاره زهره (ناهید) که درخشانترین جرم موجود در آسمان می باشد، دارای 9/3- بوده و قدر سیاره مشتری(هرمز) که بزرگترین سیاره منظومه شمسی 68/1-           می باشد.
سیاره ناهید  نزدیک‌ترین سیاره به زمین می‌باشد، این سیاره بدون ماه است و از بسیاری دیدگاه‌ها چون اندازه، جرم، گرانش و ترکیبات ساختاری به زمین همانندی دارد، آن را خواهرِ زمین نامیده اند. جو ضخیم و غلیظ آن موجب می‌شود که دیدن سطح آن از طریق رصد، دشوار باشد. سیاره مشتری پنجمین سیاره و بزرگ‌ترین سیاره در منظومه خورشیدی است، این سیاره حداقل دارای ۶۷ ماه‌است و جرم مشتری ۳۱۸ بار بیش‌تر از جرم زمین است. قطر آن ۱۱ برابر قطر زمین است. مشتری می‌تواند ۱۳۰۰ زمین را درخود جای دهد.این سیاره غول گازی با جرم یک هزارم خورشید است، و جرمی دو و نیم برابر تمامی دیگر سیاره‌های منظومه شمسی دارد. 
این مقارنه زیبا، دقایقی بعد از غروب خورشید در آسمان تهران برقرار است و در قسمت غرب آسمان در ارتفاع 25 درجه قابل مشاهده است.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.