مقارنه زهره،عطارد و مشتری
یکشنبه 24ام مردادماه 1395، دقایقی بعد از غروب خورشید، مقارنه ی سیاره ناهید ، عطارد و مشتری را خواهیم داشت. فاصله ظاهری این سه جرم تقریباً 6 درجه می باشد. قدر سیاره ناهید که درخشانترین جرم موجود در آسمان می باشد در این زمان قدرناهید(زهره) 9/3- بوده ، قدر مشتری که بزرگترین سیاره منظومه شمسی 7/1- بوده و قدر سیاره عطارد تقریباً برابر 27/0 می باشد.
این سه جرم در سمت غرب و جنوب غرب آسمان تهران قابل مشاهده می باشند.
سیاره ناهید نزدیکترین سیاره به زمین میباشد و بعد از ماه، درخشانترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب از زمین رویت میشود. ناهید داغترین سیاره در سامانه خورشیدی است. جو ضخیم و غلیظ آن موجب میشود که دیدن سطح آن از طریق رصد، دشوار باشد. سیاره مشتری پنجمین سیاره و بزرگترین سیاره در منظومه خورشیدی است، این سیاره حداقل دارای ۶۷ ماهاست و نیروی گرانش در سطح سیاره ۲٫۴ برابر بیش تر از سطح زمین میباشد. یعنی چیزی که روی زمین ۱۰۰ نیوتون وزن دارد، در روی هرمز وزنی برابر با ۲۴۰ نیوتون خواهد داشت.این سیاره غول گازی با جرم یک هزارم خورشید است، ولی جرمی دو و نیم برابر تمامی دیگر سیارههای منظومه شمسی دارد. سیاره عطارد (تیر) کوچکترین سیاره منظومه خورشیدی است و قمر ندارد. بهدلیل نزدیکی به خورشید، بسیار داغ است و رویه پشت به خورشید آن نیز بسیار سرد است. نیروی گرانش این سیاره کم و دارای جو ناچیزی است، به خاطر نزدیکی این سیاره به خورشید اگر در طرف رو به خورشید آن (بخشی که روز است) قرار بگیرید به راحتی در دمای ۴۶۵درجه سانتیگراد پخته خواهید شد و به علت حرکتی وضعی آرامش اگر در طرف شب آن قرار بگیرید آن قدر سرد خواهد شد که در دمای ۱۴۸- درجه سانتیگراد یخ می زنید.
این مقارنه تا دقایقی بعد از غروب خورشید در آسمان تهران برقرار است و در قسمت غرب و جنوب غرب آسمان در ارتفاع 25 درجه قابل مشاهده است.