مطالب علمی

شکاف بزرگ

 زمانیکه حلقۀ کیوان را می بینید بدست آوردن تقریبی از اندازه آن دشوار می باشد، اما شکاف کاسینی (در اینجا شکاف بین حلقه روشن اول و حلقۀ تاریک دوم) عرضی به اندازه سیاره تیر دارد. 
شکاف 4800 کیلومتری در حلقه های کیوان به نظر می رسد بر اثر قمر می ماس یکی از قمرهای کیوان به وجود آمده باشد. ذرات موجود در این شکاف دقیقاً به ازای هر بار گردش قمر می ماس به دور کیوان دوبار به دور این سیاره می گردند که باعث یک دافعه گرانشی از این قمر می شود. این بر همکنشهای تکراری گرانشی لبۀ خارجی حلقۀ B را می سازد و ذرات آن را از شناور شدن در شکاف کاسینی باز می دارد.
این تصویر از سمت نورانی شده حلقه ها توسط نور خورشید از حدود 4 درجه بالای صفحۀ حلقه می باشد. این تصویر در طیف مریی نور با دوربین ریز زاویه فضاپیمای کاسینی در تاریخ 28 ژانویه 2016 گرفته شده است.
این تصویر از فاصلۀ حدوداً 2/1 میلیون کیلومتری یا زاویه فاز 76 درجه گرفته شده است. مقیاس تصویر 7 کیلومتر در پیکسل می باشد.
ماموریت کاسینی یک پروژه مشترک بین ناسا، اِسا (آژانس فضایی اروپا) و آژانس فضایی ایتالیا می باشد. آزمایشگاه جت پیشران، یک بخش از انستیتو فن آوری کالیفرنیا در پاسادنا این ماموریت را برای بخش ماموریتهای علمی ناسا در واشنگتن مدیریت می نماید. مدارگرد کاسینی و دو دوربین روی آن در JPL طراحی و ساخته شدند. مرکز عملیات تصویربرداری در انستیتو دانش فضایی در بولدر کلرادو واقع شده است. 
برای اطلاعات بیشتر در مورد ماموریت کاسینی-هویگنس آدرسهای زیر را ببینید:
http://saturn.jpl.nasa.gov
 http://www.nasa.gov/cassini
صفحه خانگی تیم تصویر برداری کاسینی نیز در آدرس زیر می باشد:
http://ciclops.org


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.