مقارنه سیاره زحل، سیاره زهره و قلب العقرب
در بامداد روز چهارشنبه 23ام دی ماه سال 94 دو سیاره منظومه شمسی زحل، زهره با ستاره قلب العقرب به فاصله حدود 4 درجه از یکدیگر به هم خواهند رسید.
سیاره زهره با قدر(درخشندگی ظاهری) 02/4- ، سیاره زحل با قدر 53/. در صورت فلکی حوا و ستاره قلب العقرب با قدر 03/1 در صورت فلکی عقرب قرار دارد.
سیاره زهره یا ناهید دومین سیاره به ترتیب فاصله از خورشید می باشد این سیاره به دلیل داشتن لایه ای گازی بر سطح خود دارای ضریب بازتاب 80% می باشد یعنی 80% از نور خورشید تابیده شده به آن را بازتاب می نماید و این یکی از دلایلی است که ناهید از نظر رصدگر زمینی درخشانترین جرم آسمان می باشد. نکته دیگر در مورد ناهید این است که داغترین سیاره منظومه خورشیدی با دمای 480 درجه ساتی گراد بر روی سطح می باشد.
سیاره کیوان یا زحل پس از مشتری دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی و ششمین سیاره دور از خورشید است. کیوان یک گلوله گازی غول پیکر است و از آنجا که تغییرات زاویه این سیاره نسبت به خورشید شبیه به زمین است از اين رو چهار فصل در آن قابل مشاهده است. جرم سیاره کیوان همانند مشتری از گاز است و بیشترین گازی که در جو آن مشاهده می شود، هیدروژن و مقداری هلیوم و متان است. در آسمان شب زمین، کیوان به دلیل اندازه بزرگ دارای جوی درخشان است. زیبایی آسمان کیوان به دلیل نوارهای روشن حلقه های اطراف و قمرهای زیاد آن است.
ستاره قلب العقرب یا آلفا عقرب از قدر مطلق 29/5 – و از قدر ظاهری 03/1 می درخشد و نسبتاً ستاره درخشانی محسوب میشود . یک ستاره نارنجی رنگ و زیبا که بالواقع قلب آتشین یک عقرب را تداعی میکند. نوری که ما از این ستاره میبینیم مربوط به حدود 603 سال پیش است. این ستاره در سراسر تابستانهای گرم و خشک ایران زمین در ساعتهای آغازین و میانه شب دیده میشود.
. علاقمندان میتوانند این مقارنه ی زیبا را در جنوب شرق آسمان تهران در ارتفاع 15 درجه ای لحظاتی قبل از طلوع خورشید مشاهده کنند.