مطالب علمی

نگاهی به داخل مه تیتان

 این تصویرِ ترکیبی، نمایی در طول موجهای فروسرخ از قمر تیتانِ سیاره کیوان را که از فضاپیمای کاسینی ناسا در ماموریت "T-114" در 13 نوامبر 2015 گرفته شده نشان می دهد. در این تصویر رنگ آبی طول موجهای حدود 3/1 میکرون، سبز 0/2 میکرون و سرخ
این تصویرِ ترکیبی، نمایی در طول موجهای فروسرخ از قمر تیتانِ سیاره کیوان را که از فضاپیمای کاسینی ناسا در ماموریت "T-114" در 13 نوامبر 2015 گرفته شده نشان می دهد. در این تصویر رنگ آبی طول موجهای حدود 3/1 میکرون، سبز 0/2 میکرون و سرخ 0/5 میکرون را نشان می دهد. تصویری در طول موجهای مریی (حدود 5/0 میکرون) تنها جو ناشفاف تیتان را نشان می دهد. این تصویر از طول موجهای نزدیک به فرو سرخ به ما این امکان را می دهد تا از این مه عبور کرده و سطح این قمر برای ما آشکار شود.
در طول این تصویر برداری از تیتان نزدیکترین فاصلۀ فضاپیما، ارتفاع 10000 کیلومتری بود که از یک پرواز که معمولاً از ارتفاع 1200 کیلومتری می باشد، بیشتر است. ارتفاع بالا این امکان را می داد تا VIMS تصویرهایی با وضوح متوسط از منطقه های پهن (چند کیلومتر در هر پیکسل) تهیه نماید.
این تصویرها از نیم کره ای از تیتان که به سمت کیوان می باشد، گرفته شده اند. این منظره منطقه هایی موازی و تیره و انباشته از شن را به نام Fensal (به سمت شمال) و Aztlan (به سمت جنوب) نشان می دهد که به شکل حرف H می باشند.
چندین ناحیه از تصویر وضوح بالاتری دارند که این به دلیل این است که از فاصله نزدیکتری گرفته شده اند. آنها وضوح بهتری دارند ولی نسبت به زمانی که از فاصله دورتر عکسبرداری شده مساحت کمتری را پوشش می دهند.
در قسمت چپ بالای مرکز، بهترین تصویر VIMS از بزرگترین دهانه برخوردی تایید شده تیتان، Menrva،      می باشد که برای نخستین بار توسط RADAR در PIA07365 دیده شد. تصویری مشابه، Xanadu شرقی، حوضچه Hotei و کانالهای درون زمینهای روشن شرق Xanadu را نشان می دهد. برای دیدن نقشۀ تیتان با اسم منطقه ها به آدرس http://planetarynames.wr.usgs.gov/Page/TITAN/target مراجعه نمایید.
به دلیل تغییر فصل در کیوان در این تصویر از اواخر بهار نیم کره شمالی، روشنایی به طور قابل ملاحظه ای نسبت به تصویرهای 26 دسامبر 2005 تغییر نموده است. خورشید به ارتفاع بالاتری در آسمان نیم کره شمالی و ارتفاع پایین تری در نیم کره جنوبی تیتان رفته است که این یعنی تابستان نیم کره شمالی نزدیک است. این تغییر در زاویه تابش خورشید نسبت به سطح تیتان باعث تیره تر شدن عرض های جنوبی تر شده است در حالیکه عرضهای شمالی تر روشنتر دیده می شوند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد ماموریت کاسینی-هویگنس به آدرس
http://saturn.jpl.nasa.gov/home/index.cfm
و برای اطلاعات در مورد VIMS (visual and infrared mapping spectrometer) به آدرس
http://www.vims.lpl.arizona.edu
مراجعه نمایید.



برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.