مطالب علمی

ستاره ی غریبه به وسیله ی شهابسنگ ها مورد هجوم قرار گرفت

این تصویر یک ستاره را در پشت یک شهاب سنگ  خورد شده نشان می دهد. رصد های انجام شده از ستاره ی KIC8462852  به وسیله ی کپلر ناسا و اسپیتزراحتمال می دهد که سیگنال نوری غیر عادی رسیده از ستاره بقایای گرد و غبار شهاب سنگی است که مانع از نور ستاره را در سالهای 2011 و 2013 بوده است.
به نظر می رسد که شهاب سنگ ها در اطراف ستاره در مداری با خروج از مرکز بسیار بالا سفر می کنند.
ستاره KIC8462852 با رفتاری غیر معمول و عجیب و غریب ،خبر داده شده است.ماموریت کپلر ناسا رصد های ستاره را در چهار سال بازبینی کرد، و مشاهده شد که دو رویداد غیر معمول در  سالهای2011 و 2013 رصد شده ، که در این زمان نور ستاره به صورت چشمگیری کم شده است و قبل از آن هرگز دیده نشده است.
چیزی از جلوی ستاره عبور کرده و نور ستاره را سد کرده است ؟
دانشمندان ابتدا یافته ها را در سپتامبر گزارش کردند ، پیشنهاد خانواده ای از شهاب سنگ ها که با احتمال بیشتری بیان شد. گفته های دیگر علت را شامل قطعه های خرد شده ی سیاره ها و استروئید ها می دانند.
مطالعات جدیدی که با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا انجام گرفته است پرده از این معما بر می دارد، در این جستجو ها دلایل بیشتری برای سناریوی یک ازدحام از شهاب سنگ ها به دست آمد.
یک راه برای دریافت اطلاعات  بیشتر در مورد ستاره ها مطالعه کردن آن ها در نور مادون قرمز است.
کپلر ستاره ها را در نور مرئی رصد کرده است. اگر یک برخورد سیاره ای یا یک تصادف در میان استروئید ها اتفاق افتاده باشد باید  نور مادون قرمز،  بیشتر از حد در اطراف ستاره وجود داشته باشد.
در ابتدا دانشمندان سعی کردند نور مادون قرمز را با استفاده از جستجوگر نور مادون قرمز با زمینه ی گسترده یا WISE  جستجو کنند، ولی چیزی نیافتند.
محققان اسپیتزر را تغییر دادند تا مانند WISE  نور مادون قرمز را نیز آشکار کند.اسپیتزر همه ی صدها هزار ستاره را که کپلر برای سیاره ها جستجو می کرد رصد کرد، به امید آنکه انتشار نور قرمز از گرد و غباری که اطراف ستاره بود را پیدا کند. اما مانند WISE   ، اسپیتزر هم هیچ نور مادون قرمز بیشتر از حد و قابل توجهی از گرد و غبار گرم را نیافت. در نتیجه نظریه ی سنگهای خورد شده کنار رفت و نظریه ی شهاب های سرد مسئول این رویداد هستند، پیشتاز شد.
این امکان وجود دارد  که خانواده ای از شهاب سنگ ها در اطراف ستاره در مداری با خروج از مرکز بسیار زیاد در حال حرکت باشند. در سر دسته ی این گروه یک شهاب بسیار بزرگ وجود داشته است که نور ستاره را در 2011 سد کرده است و توسط کپلر ثبت شده و بعد ها در 2013 بقایای خانواده ی شهاب سنگ ، یک کمربند از باقیمانده های متنوع که در پشت سر عقب مانده اند از جلوی ستاره گذر کرده اند و بار دیگر نور ستاره را سد کرده اند.
بار دیگر اسپیتزر ستاره را در 2015 رصد کرد و آن شهاب سنگ ها در فاصله ی دورتری بودند و در حال عبور کردن روی مسیر طولانی اطراف ستاره بودند. آن ها هیچ اثر مادون قرمزی بر جا نمی گذاشتند که قابل آشکار شدن باشد.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.