ناسا مدارکی که نشان می دهد آب مایع در سیاره بهرام جاریست را تصدیق نمود
این رگه تاریک و باریک با 100 متر طول به نام دامنه recurring که به سمت پایین گسترده شده است، تصور می شود که توسط جریان آب در سالهای اخیر تشکیل یافته است. اخیراً دانشمندان سیاره شناس نمکهای هیدرات شده ای را بر روی این دامنه ها در دهانه Hale کشف نمودند که نظریه آنها مبنی بر اینکه این رگه ها در واقع به وسیله آب مایع تشکیل یافته اند را تقویت نمود.
یافته های تازه از مدارگرد شناسایی بهرام ناسا (MRO) قویترین مدارک را مبنی بر اینکه آب مایع به طور پراکنده در حال حاضر هنوز بر روی بهرام جاری می باشد را به دست داد.
John Grunsfeld فضانورد و مسئول در بخش مدیریت ماموریت دانش ناسا در واشینگتون می گوید: "خواست ما بر روی بهرام جستجوی آب به منظور کشف حیات در جهان بوده است و اکنون ما دانش قانع کننده ای که آنچه ما مدتها در فکرش بودیم را تصدیق می کند". این جریانهای رو به پایین به نام RSL اغلب اینطور مورد بحث و بررسی قرار می گرفته اند که احتمالاً آنها ارتباطی با آب مایع دارند. دانشمندها می گویند این مساله محتمل است که یک جریان کم عمق زیر سطحی با آب کافی که نم آن به سطح می رسد علت تیره گیها را توضیح دهد.
رگه های باریک و تیره به نام RSL که از دیواره دهانه Garni بر روی بهرام بیرون زده اند. این رگه ای تیره که در این تصویر دیده می شوند طولی تا چند صدمتر دارند. طبق نظریه اینگونه تصور می شود که آنها توسط جریان آب شور مایع بر روی بهرام تشکیل یافته اند. Ojha یکی از دانشجویان کارشناسی دانشگاه آریزونا متوجه شد که یافته های تازه اثبات دیگری بر این مسئله می باشد که خطوط رازآلودی که او برای نخستین بار در دامنه های بهرامی به طور رگه های تیره پنج سال پیش دیده بود در واقع آب در حال حاضر در بهرام می باشند.
Michael Meyer دانشمند ارشد برنامه پژوهش بهرام ناسا می گوید: "چندین فضاپیما طی چندین سال لازم است تا این معما حل شود و حالا ما می دانیم که آب مایع بر روی سطح این سیاره بیابانی و سرد وجود دارد".
به نظر می رسد که هر چه بیشتر بهرام را مطالعه می نماییم، بیشتر در مورد اینکه حیات چگونه می تواند حمایت شود و اینکه کجا منابع حمایتگر حیات در آینده وجود خواهد داشت یاد می گیریم. برای اطلاعات بیشتر درمورد سفر ناسا به بهرام به سایت زیر مراجعه نمایید:
https://www.nasa.gov/topics/journeytomars
برای اطلاعات بیشتر در مورد مدارگرد شناسایی بهرام به آدرس زیر مراجعه نمایید:
http://www.nasa.gov/mro