مطالب علمی

مقارنه ماه و نپتون


در تاریخ یازدهم آبانماه سال جاری مقارنۀ بسیار زیبای ماه و نپتون اتفاق می افتد .
ماه با قدر60/12-  و با  ارتفاع 45 درجه  در صورت فلکی دلو، همچنین پلوتو با قدر 86/7 و با ارتفاع 41 درجه در همين صورت فلكي قرار دارد.
 هلال ماه (قمر زمین )در حالت افزاینده بوده و به حالت  ماه کامل نزدیک می شود ، و به راحتی قابل رویت می باشد، سیاره نپتون آبی رنگ است  زیرا گاز متان در جو نپتون رنگ سرخ را جذب کرده و آبی حاصل از طیف نوری خورشید را بازمی‌تاباند. نپتون از نظر ساختاری بسیار شبیه به سایر سیارات گازی به خصوص اورانوس است . تفاوتی که در ساختار سیاراتی مانند اورانوس و نپتون دیده می‌شود، عدم حضور هیدروژن فلزی مایع است که در عوض آن به یک ساختار متراکم آب مانندی در اطراف هسته می‌رسیم. لایه بیرونی‌تر نپتون متشکل از هیدروژن ملکولی مایع و هلیوم مایع است.اتمسفر و جو نپتون آبی رنگ است و درصد بازتابش بالائی دارد که حاکی از وجود یک جو غلیظ است. تقریباً ۱۶۵ سال طول می‌کشد تا نپتون یک بار به‌دور خورشید بگردد. بنابر این از زمان کشف آن در سال ۱۸۶۴ تا کنون، فقط یک بار به دور خورشید گشته‌ است دو قمر از قمرهای نپتون، تریتون بزرگ ترین ماه نپتون، و نریید قمر دیگرش کشف شدند.

بهترین زمان مشاهده این مقارنه در ساعت 19:30ّ  در قسمت جنوب و جنوب شرق آسمان تهران می باشد. اين مقارنه با چشم غير مسلح در آسمان قابل رويت نيست و علاقه مندان مي توانند با استفاده از يك تلسكوپ ساده اين مقارنه زيبا را به راحتي مشاهده كنند.

بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران 


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.