مطالب علمی

مقارنه ماه و پلوتو


در تاریخ هفتم آبانماه سال جاری مقارنۀ بسیار زیبای ماه و پلوتو(سیاره کوتوله) اتفاق می افتد .
ماه با قدر63/11-و با ارتفاع 33 درجه در صورت فلکی قوس یا کمان کش، همچنین پلوتو با قدر 23/14 و با ارتفاع 29 درجه در همين صورت فلكي قرار دارد.

 هلال ماه (قمر زمین)در حالت افزاینده بوده و به حالت  تربیع نزدیک می شود ، و به راحتی قابل رویت می باشد، مدار پلوتو برخلاف مدار زمین، شبیه به یک مدار دایره‌ای نیست بلکه این مدار یک بیضی با خروج از مرکز محسوسی است و گردش مداری آن ۲۴۸ سال زمینی طول می‌کشد.کشیدگی مدار پلوتو بسیار زیاد و غیرعادی است به طوری که مدار آن با مدار نپتون، آخرین سیاره سامانه خورشیدی در دو نقطه تقاطع دارد. فاصله پلوتو از خورشید در اوج مداری خود ۴۹ واحد نجومی است یعنی حدود ۵۰ برابر بیشتر از فاصله زمین نسبت به خورشید است. پلوتو در حضیض خود تنها ۲۹ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد. مدار پلوتو با دایره البروج بیش از ۱۷ درجه زاویه انحراف دارد و این بدان معنی است که این سیاره کوتوله نیمی از مسیر خود را بالای صفحه گردش زمین به دور خورشید و نیمی دیگر را پایین این صفحه طی می‌کند.

بهترین زمان مشاهده این مقارنه در ساعت 18:30ّ  در قسمت جنوب و جنوب غرب آسمان تهران می باشد. اين مقارنه با چشم غير مسلح در آسمان قابل رويت نيست و علاقه مندان مي توانند با استفاده از يك تلسكوپ ساده اين مقارنه زيبا را به راحتي مشاهده كنند.

بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران



برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.