کاوشگر ناسا نمایی از خط قله کوهای مریخ بدست می آورد
این دورنما که از لبه دهانه تلاش گرفته شده است توسط کاوشگرآپورتونیتی ناسا با استفاده از دوربین پانورامای این کاوشگر گرفته شده است. این نما از خط قله های رشته کوه های میوری که در بخش غربی این دهانه قرار گرفته است گرفته شد. در میانه روز، کاوشگر به برآمدگی های تاریکی که در سمت راست تصویر دیده می شود،می رسد.
این دورنما که از لبه دهانه تلاش گرفته شده است توسط کاوشگرآپورتونیتی ناسا با استفاده از دوربین پانورامای این کاوشگر گرفته شده است. این نما از خط قله های رشته کوه های میوری که در بخش غربی این دهانه قرار گرفته است گرفته شد. این تصویر به دلیل اینکه تفاوت مواد سطح به خوبی مشخص شود به صورت سیاه و سفید نشان داده شده است.
رد پای آپورتونیتی
یک رشته کوه که دهانه تلاش را محاصره کرده است به سمت جنوب ادامه می یابد، و سپس با تصویری که توسط کاوشگر آپورتونیتی ناسا گرفته شده است دیده می شود که این رشته کوه به سمت شرق ادامه می یابد. این تصویر از بالا از روی لبه رشته کوه میوری که در غرب دهانه قرار دارد گرفته شده است.
کاوشگر ناسا ماه های مدیدی را به جستجو در بخش های مختلف رشته کوه میوری پرداخته است. از زمانی که این کاوشگر از بالا ترین نقطه محلی این رشته کوه که در این تصویر پانوراما مشخص است کار خود را آغاز کرده است، این کاوشگربه سمت جنوب حرکت می کند تا به خاک رس غنی از آلومینیومی برسد که از اطلاعاتش ازمدارگرد ها به آن رسیده است.
در طول یک دهه فعالیت آپورتونیتی و شش سال فعالیت همزاد آن،اسپیریت، کاوشگر های ناسا به یافته های گوناگونی دست یافته است که اثبات کنندهشریاط محیطی مرطوبی در مریخ باستان که برخی از آنها بسیار اسیدی و بقیه ملایم تر ومناسب تر برای وجود حیات نیز هستند می باشد.
بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران