مطالب علمی

نوسان های غیر معمول می تواند جهان های بیشتری را به محل های قابل به زندگی تبدیل کند

تاثیرات آب و هوایی که در این جهان های در حال لرزش وجود دارد، می تواند از تبدیل شدن این جهان ها به بسته های پوشیده شده از یخ جلوگیری کند، حتی اگر این سیارات از ستاره میزبانشان دور باشند، و با آبی که بر روی سطحشان به مدت های مدیدی می ماند، این سیاره می تواند جزء سیاراتی باشد که حیات رویشان می تواند وجود داشته باشد.
مدار های دارای نوسان ممکن است باعث شوند یک سیاره مانند یک فرفره که در حال اتمام چرخشش است بلرزد، اثری که می تواند باعث به وجود آمدن آب مایع بر روی سطحشان شود.
الگوسازی جدید، سیاراتی که به اندازه زمین جرم دارند، به دور ستاره ای مانند خورشید می گردند و یک یا دو غول گازی در نزدیکیشان دارند را مورد توجه قرار می دهد. در برخی موارد، کشش های گرانشی ایجاد شده از آن سیارات بزرگ، می تواند مدار چرخش یک جهان را در بین ده ها تا صدها هزار سال (در مقیاس زمین شناسی به اندازه یک چشم به هم زدن است) تغییر دهد.
در مقایسه با منظومه خورشیدی خودمان، چنین تغییراتی خیلی بزرگ هستند. مدار چرخش زمین و هفت سیاره همسایه اش در بیشترین حالت هفت درجه تغییر می کند. حتی مدار لغزان سیاره کوتوله پلوتو که بسیار نمایان است به اندازه 17 درجه به ثبت رسیده است.
در برخی موارد، مدار های لغزنده می توانند باعث شوند که یک سیاره مانند یک فرفره که در حال اتمام چرخشش است بلغزد و این لغزش می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی یخچال های طبیعی و آب و هوای یک سیاره بگذارد. تاریخچه زمین نشان می دهد که میزان نور خورشیدی که توسط یخچال های طبیعی جذب می شود تاثیر بسیار زیادی بر روی ازدیاد یا کاهش آنها می شود. لغزش های بسیار زیاد، مانند نمونه هایی که در برخی از الگوهای این تحقیق دیده شد، باعث می شود که قطب ها گاه گاهی در راستای مستقیم خورشید قرار بگیرند که باعث آب شدن یخچال های قطب می شود. در نتیجه، برخی از سیارات می توانند بر خلاف در فاصله بسیار زیادی از ستاره میزبانشان دارند ( تا دو برابر فاصله زمین و خورشید) دارای آب مایع بر روی سطحشان باشند.
آرمسترانگ، نویسنده ارشد این مقاله گفت: "در این موارد، منطقه قابل سکونت می تواند بسیار دور تر از آنچه تا کنون انتظار داشتیم باشد، این تغییر شرایط سریع در آب و هوای سیاره الزاماً ضد به وجود آمدن حسات نیست و حتی می تواند به عنوان عامل پیش برنده ای نیز باشد."
بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.