مطالب علمی

فضاپیما ناسا تصویری از یک ابرنواختر نزدیک ما (کهکشان M82 صورت فلکی خرس کوچک یادب اصغر) گرفت

در تاریخ  1 بهمن، یک انفجار ستاره در نزدیکی ما رخ داد. منشا این انفجار به SN2014J بر می گردد که ستاره ای در کهکشان M82 می باشد. فاصله این کهکشان تا ما در حدود 12 میلیون سال نوری است. این فاصله کم باعث شده است که این انفجار نزدیک ترین نواختری باشد که در 2 دهه گذشته رویت شده است.


قبل از انفجار

بعد از انفجار


این تصاویر در حدود یک هفته قبل از اطلاع عمومی گرفته شده است. با اینکه این انفجار بسیار نزدیک است نور انفجار به خاطر ابرهای ضخیم بسیار ضعیف شده است. 
با این حال، این ابرنواختر بسیار نزدیک باعث شده است که ستاره شناسان با موقعیت فوق العاده ای رو به رو شوند تا تاثیرات ابرهای میان ستاره ای را مطالعه کنند.
به هر حال، این انفجار باعث به وجود آمدن سپر بزرگی از پلاسما شدند که در حال پیشروی در فضا با سرعت ده میلیون مایل در ساعت هستند. عناصر کم عمر رادیواکتیوی که در زمان انفجار تولید شدند در حالی که این سپر در حال رشد کردن است آن را داغ نگه می دارند. تعامل میان اندازه سپر، شفافیت و گرمادهی رادیواکتیوی مشخص می کنند که ابر نواختر در چه زمانی به حداکثر میزان روشنایی اش می رسد. ستاره شناسان انتظار دارند که ستاره SN2014J تا هفته اول ماه فوریه رو به روشنایی بیشتر برود که در آن زمان آن را می توان با دوربین دو چشمی رویت کرد.
کهکشان M82 که به اسم کهکشان سیگار هم شناخته می شود در صورت فلکی خرس کوچک (دب اصغر) واقع شده است که هدف رایجی برای تلسکوپ های کوچک می باشد. کهکشان M82 در حال گذراندن دوره ستاره سازی شدیدی است که آن را به شدت از کهکشان راه شیری خودمان روشن تر می کند و دارای ظاهر فوتوژنیک و غیر عادی می شود.   



برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.