مطالب علمی

مقارنه ی ماه و مشتری

پدیده مقارنه ماه با سیاره مشتری شامگاه سه شنبه 24دیماه92 در افق جنوبی آسمان تهران در حالی رخ خواهد داد که ماه با قدر 12.66- در ارتفاع 70.46 درجه می درخشد.
غول سیاره های منظومه شمسی مشتری است. این سیاره را با نام های «هرمزد»، «برجیس» یا «ژوپیتر» هم می شناسیم. مشتری، این بزرگ ترین سیاره منظومه شمسی، یک کره تشکیل شده از گاز است. مشتری بعد از عطارد، زهره، زمین و مریخ در جایگاه پنجمین سیاره منظومه مان قرار دارد. از روی زمین و با یک تلسکوپ مناسب آماتوری می توانیم تصویری شگفت انگیز از مشتری در آسمان شب مشاهده کنیم. لکه یی که ناشی از جریان های سطحی سیاره است به راحتی مشاهده می شود؛ حتی با یک دوربین دوچشمی ساده به راحتی می توانیم رقص چهار قمر را که به نام اقمار گالیله یی معروفند، به دور این سیاره مشاهده کنیم. ۴۰۰ سال پیش هم زمانی که گالیله تلسکوپ خود را به سوی آسمان نشانه برد برای اولین بار همین اقمار را رصد کرد و ایده خورشید مرکزی را در ذهن خود پروراند.
در این پدیده زاویه جدایی ماه و سیاره مشتری 06.46 درجه خواهد بود. ضمن آنکه سیاره مشتری در شمال ماه قرار می گیرد و در ارتفاع 76.20 درجه با قدر 2.68- در صورت فلکی جوزا می درخشد.
بهترین ساعت مشاهده این مقارنه ساعت23:30 می باشدکه سیاره مشتری، شما رصدگران را به دیدن این مقارنه دعوت می‌کند.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.