مطالب علمی

تصویر ناسا از محل فرود چانگ 3

نمای LROC NAC از لندر چانگ 3 (پیکان بزرگ) و کاوشگر(پیکان کوچک) درست پیش از غروب خورشید در روز نخست آنها از کاووش ماه. 


تصویر پانورامای لندر چانگ 3، یوتو را کمی بعد از حرکت آن به سمت پایین شیب نشان می دهد. خطهای زرد دهانه هایی را که در تصویر پانوراما و LROC (گرفته شده در تاریخی بعد از اینکه کاوشگر حرکت نموده) دیده می شود به هم متصل می نماید، خطهای سرخ میدانهای تقریبی دید پانورانا را نشان می دهد.
 
تصویر موزاییکی زمینه LROC WAC از منطقه فرود چانگ 3(پیکان سفید بزرگ)، پیکانهای سفید کوچک لبه چین خوردگی را نشان می دهند و پیکانهای کوچک سیاه مرز بین دریای "سرخ"(شمال شرق) و دریای "آبی"(جنوب غربی) را نشان می دهد، تصویر 100 کیلومتر پهنا دارد.
 
رنگ پوشش LROC WAC در غروب خورشید WAC در تصویر BW. به نزدیکی منطقه فرود به نقطه تماس بین دریاهای آبی و سرخ توجه نمایید.
چانگ 3 بر روی دریای ایمبیریوم(دریای بارانها) درست در شرق دهانه فشرده ای به قطر 450 متر در روز 14 دسامبر 2013 فرود آمد. خیلی زود بعد از فرود یک کاوشگر کوچک به نام یوتو(خرگوش ژاد) پیاده شد و نخستین حرکت آزمایشی خود را به سمت منطقه سنگپوش بی هوا انجام داد. در زمان فرود، مدارLRO از منطقه فرود دور بود بنابراین تصویر برداری از منطقه فرود ناممکن بود. ده روز بعد در 24 دسامبر، LRO به منطقه فرود رسید و LROC قادر به تهیه مجموعه ای از شش جفت تصویر دوربین زاویه نازک LROC (NAC) بود که طی 36 ساعت بعد (19 دور چرخش مداری) آنها را گرفت. بالاترین وضوح تصویر زمانی ممکن بود که LRO در نزدیکی بالای سر در 25 دسامبر بود. در این زمان LRO در ارتفاع 150 کیلومتری بالای منطقه بود و اندازه پیکسل 150 سانتی متر بود.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.