مطالب علمی

مقارنه ی ماه و اورانوس

اورانوس در روز سه شنبه 19 آذر ماه به نزدیکی ماه رسیده و در این شب ماه به حدود 7.45 اورانوس می رسد. سیاره اورانوس همچنان در محدوده صورت فلکی حوت قرار دارد و با داشتن یک اپتیک مناسب (5 اینچ به بالا ) و داشتن تجربه رصد و داشتن یک نقشه مناسب و به روز از وضعیت این سیاره در آسمان شب می توان به رصد آن مبادرت ورزید .
اورانوس که نامش از رب النوعی گرفته شده است که از خائوس (آشوب) برخاست و تجسم آسمان شد، از قدر ظاهری 5.7 است از این رو به دشواری بسیار در شرایط مساعد می‌توان آن را با چشم برهنه دید.
اورانوس درتلسکوپ به سبب وفور متان، قرصی به سبز رنگ به چشم می آید. گه گاه لکه های سفیدی بر سطح سیاره پدیدار می‌شود.این لکه ها برای تعیین دوره تناوب مفیدند. این سیاره هفتمین سیاره از خورشید و سومین سیاره مشتری گون است. 
این سیاره دوردست و کم فروغ سامانه خورشیدی در درون تلسکوپ به مانند نقطه ای روشن نمایان است که برای اطمینان از رصد باید در بازه های زمانی طولانی مدت آن را رصد کرد .
در بهترین زمان این مقارنه ماه و اورانوس به ترتیب در ارتفاع 48 و 52 درجه ای افق جنوب غربی آسمان قرار دارند و در همین لحظه از قدر 12.28- و 5.79 می درخشند 
بهترین زمان برای مشاهده این پدیده ساعت 20:30 شامگاه می باشد.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.