مطالب علمی

مقارنه ی ماه و نپتون


یکشنبه 17 آذر ماه می‌توانید ماه و نپتون را در نزدیکی یکدیگر مشاهده کنید. شامگاه یکشنبه ماه با قدر 11.38 - در ارتفاع 44.46 و نپتون با قدر 7.91 در ارتفاع 40.47 می درخشند و در همین همگام در صورت فلکی دلو قرار دارند
در ساعت ۱۸:1۶ ساعتی پس از غروب خورشید می‌توانید با تلسکوپ‌های متوسط، سیاره‌ نپتون را در فاصله‌ ۰.۴ درجه‌ای از ماه و افق جنوبی آسمان مشاهده کنید. 
سیاره‌ی نپتون مانند اورانوس به علت حرکت بسیار کندش(حدود دو درجه در هر سال) در پهنه‌ی آسمان به کندی صورت‌های فلکی را طی می‌کند از این رو رفتاری مشابه اورانوس (که در صورت فلکی حوت بسر می‌برد) از خود نشان می‌دهد. در این سال‌ها تا حدود یک دهه‌ی بعد در صورت فلکی دلو به سر می‌برد و تا ترک کامل این صورت فلکی، بهترین مواقع رصد آن با بهترین مواقع رصد این صورت فلکی (قسمتی که نپتون در آن واقع شده) پیوند خورده است. 
به جز اواخر بهمن و اوایل اسفند و همچنین اواخر تیر و ابتدای مرداد، تقریباً در مابقی ایام سال دیده می‌شود و نیمه‌ی نخست سال را قبل از طلوع و تقریباً نیمه‌ی دوم سال را پس از غروب خورشید دیده می‌شود.در نهایت تقریباً حدود نیمه‌ها و اواخر فصل پاییز درابتدای شب دارای ارتفاع مناسب از افق و بهترین زمان رصد نپتون است.
شما می توانید با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ های خود به راحتی این تصویر را با پس زمینه های ستاره های پراکنده در صورت فلکی دلو مشاهده کنید . توصیه می کنم این رخداد را که به ندرت روی می دهد حتما ملاحظه و مشاهده کنید.
 


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.