مقارنه ي ماه وقلب العقرب
شامگاه پنج شنبه21شهريور ماه سال92، حاكم شب هاي تابستاني ماه را به چنگ مي اندازد. قمر زمين دركنار قلب عقرب قرار مي گيرد و ساعاتي را در صورت فلكي عقرب به هم نشيني با اين ستاره سرخ رنگ مي گذراند.
ماه ، هنگام غروب خورشيد در فاصله 35/07 درجه اي از ستاره قلب العقرب قرار خواهد گرفت كه اين مقارنه يكي از مقارنه هاي زيباي آسمان شب محسوب مي شود. در اين مقارنه ارتفاع ماه 54/22 و الدبران 44/18 تخمين زده مي شود، ضمن آنكه ماه از قدر 75/11- و ستاره قلب العقرب از قدر 3/01در افق جنوب شرقي مي درخشند.
در شب های تابستانی یکی از زیباترین صورت های فلکی که در آسمان شب می توان دیدصورت فلکی کژدم (عقرب) است . این صورت فلکی باستانی که در دایره البروج نیز جایدارد بعضی از شبها میزبان ماه است که در باور عوام این شب منحوس و شوم پنداشته می شود،که این مسئله ریشه در اعتقادات مذهبی دارد.
ستاره اپوش یا قلبالعقرب یا آلفا عقرب اسامی رایج این ستاره باستانی هستند . این ستاره از قدرمطلق 29/5 – و ازقدر ظاهری 05/1 می درخشد و نسبتا” ستاره درخشانی محسوب میشود . یک ستاره نارنجی رنگ و زیبا که بالواقع قلب آتشین یک عقرب را تداعی میکند.نوری که ما از این ستاره میبینیم مربوط به حدود 603 سال پیش است.این ستاره در سراسر تابستانهای گرم و خشک ایران زمیندر ساعتهای آغازین و میانه شب دیده میشود.
بهترين زمان براي عكاسي از قمر در عقرب ساعت 20:30 شب مي باشدكه اين دو جرم به نزديكترين فاصله با يكديگر در صورت فلكي عقرب مي رسند.