مطالب علمی

پلوتو در مقابله خورشید

سه شنبه یازدهم تیرماه پلوتو در حالت مقابله با خورشيد قرارمي گيرد. بهترین زمان مشاهده پلوتو ساعت 12 شب در ارتفاع 40 درجه ای می باشد،البته علاقمندان به رصد این جرم باید مجهز به چشم مسلح باشند.

زمانی که هر جرم اعم از سیاره یا سیارک در مقابله با زمین قرار دارند، سیاره مذکور،در تمام طول شب قابل رصد است همچنین در نزدیک‌ترین فاصله با زمین قراردارد و بنابراین بزرگ‌تر و درخشان‌تر به نظر می‌آید.

هرگاه یک سیاره ی بیرونی یعنی سیاره ای که خارج ازمدار زمین قرار دارد، زاویه شان با خورشید به 180 درجه برسد آن سیاره با خورشید، مقابله دارد . وقتی خورشید ازغرب غروب کند آن سیاره یا سیارک ازشرق طلوع می کند در این هنگام می گوییم آن جرم در حالت مقابله است یعنی هر دو سیاره در یک طرف خورشید به گونه‌ای قرار داشته باشند که مراکز جرم دو سیاره و خورشید روی یک خط قرار گیرد

در چنین حالتی سیاره خارجی از دید ناظر ایستاده بر سیاره داخلی، شب هنگام طلوع کرده و به شکل قرص کاملی دیده می‌شود. اما سیاره داخلی ازدید ناظر ایستاده بر سیاره خارجی فقط هنگام روز قابل مشاهده است و نیم‌کره تاریکآن دیده می‌شود. طبیعی است که در زمان مقابله فاصله بین دو سیاره در کمترین مقدارخود قرار دارد.

در این حالت جرم مذکور در بیشترین درخشندگی یا بدر خواهدبود. و بیشترین زمان در طول یک شب در دید ناظر خواهد بود.

مقابله تنها برای سیاره‌های خارجی رخ می‌دهد. برای مثال زمانی که از نظر ناظر زمینی، سیاره مورد نظر(مثلاً مریخ) در مقابله قرار دارد ازنظر ناظر مریخی در همان زمان زمین در مقارنه با خورشید قرار خواهد داشت.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.