مطالب علمی

پرتابه های بهاری: یک شراره سطح میانی از خورشید ساتع شد

شراره M6.5 در صبح روز 22فروردین سال 1392 ساتع شد که با یک فوران شدید ماده خورشیدی (CME) که به سمت زمین بود همراه شد. پدیده خورشیدی دیگری که می تواند میلیاردها تم ذرات خورشدی رابه فضا بفرستد و پس از 3 روز به زمین برسد. CMEها می توانندسیستم های الکترونیکی را در ماهواره ها و در زمین تحت تاثیر قرار دهند. مدل های تجربی تحقیقاتی ناسا نشان می دهند که  این CME در روز 22فروردین در ساعت 12:06 دقیقه خورشید را با سرعت 965 کیلومتر در ساعت ترک کرد.


شراره های خورشیدی، انفجارهای قدرتمند پرتو هستند. پرتوهای مضر یک شراره نمی توانند از اتمسفر زمین گذشته وانسان ها را به طور فیزیکی تحت تاثیر قرار دهند، هرچند زمانی که این پرتوها به میزان کافی شدید باشند، می توانند اتمسفر را در لایه ای که GPS و دیگرارتباطات هستند به هم بزنند. این مساله، تا زمانی که شراره ها ادامه دارند، از چنددقیقه گرفته تا چند ساعت نیز ادامه می یابد.

این شراره را در دسته شراره های M6.5 دسته بندی کرده اند. دسته ای ای که شراره هایش تا بیش از 10 برابر از قوی ترین شراره ها قوی تراست و آنها را به عنوان دسته شراره های X نیز می شناسند. این شراره باعث ایجاد قطع سیگنال های رادیویی شد که تا کنون درست شده است.

این شراره تا کنون قوی ترین شرارهای بوده که در سال 2013 دیده شده است. افزایش تعداد شراره های خورشیدی در این زمان بسیار معمول است، چرا که میزان فعالیت های خورشید در دوره 11 ساله به اوج خود که انتظار می رود که در سال 2013 باشد نزدیک می شود. انسان ها از زمانی که این دوره کشف شده است، آن را دنبال کرده اند و اینکه در زمان اوج فعالیت خورشیدی تعداد شرارههای خورشیدی افزایش یابد امری کاملاً عادی است.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.