مطالب علمی

چاندرا ناسا این ایده را ارائه می دهد

بقایای ابر نو اختر W49B

داده های تازه رسیده از رصدخانه اشعه ایکس چاندرا ناسا این ایده را ارائه می دهد که بقایای یک ابر نواختر به شدت خم شده احتمالاً حاوی بیشتر سیاه چاله هایی باشد که به تازگی درکهکشان راه شیری شکل گرفته است. بقایا ظاهراً حاصل یک انفجار نادر هستند که در آنماده با سرعت بالایی در جهت قطب های ستاره دوار پرتاب می شود.

این بقایا که به نام W49B شناخته می شود همان طور که اززمین دیده می شود حدود هزار سال عمر دارد و در فاصله 26,000 نوری با ما فاصله دارد

لورا لوپز، هدایتگر مطالعات موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) گفت:" W49B در نوع خودش در کهکشان اولین کشف محسوب می شود. به نظرمی رسد که ستاره ما در W49B نسبت به دیگر ستاره ها، طور دیگری به زندگی خود پایان داده است."

معمولاً زمانی که سوخت یک ستاره غول پیکر به پایان می رسد، نواحی مرکزی ستاره فرو می ریزد و به یک سری اتفاقات دامن می زند که در انفجار ابر نو اختر به سرعت به اوج خود می رسند. اکثر این انفجارات متقارن هستند، که مواد داخل ستاره را تا حد زیادی به تمام جهتدر فضا پرت می کنند.

انریکو رامینز-روئیز، از دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز گفت: :علاوه بر این نشانه های غیر عادی عناصر،W49B کشیده تر و بیضی شکل تر است. این مورد در اشعه ایکس و بسیاری طول موج های دیگر نشان داده شده و نشانگر یک مرگ غیر عادی برای این ستاره است."

از آنجا که انفجار ابر نو اختر ها هنوز به خوبی درک نشده است، ستاره شناسان در صدد مطالعه مواردبزرگی مانند این مورد که W49B را تولید کرده است هستند. نزدیکی نسبی W49B شرایط بسیارخوبی را برای مطالعه آن در جزئیات به وجود می آورد.

مولفین نوع اشیا فشرده ای که انفجار ابر نو اختر به جای گذاشت. بیشتر اوقات، ستاره های غول پیکری که به ابر نو اختر رمبش می کنند یک ستاره نوترونی چگال و با یک هسته چرخان به جای می گذارد. ستاره شناسان معمولاً قادرند ستاره های نوترونی را از طریق پالس های اشعه ایکس شان تشخیص دهند، با این حال برخی اوقات منابع اشعه ایکسی دیده شده است که از خود پالسی ندارد. پویشی از داده های چاندا هیچ نشانی از ستاره نوترونی نشان نداد. کمبود چنین نشانی، احتمال به وجود آمدن یک سیاه چاله را نشان می دهد.

دانیل کاسترو، از MIT گفت: "این مسئله اندکی به شرایط بستگی دارد، ولی ما شواهد جالبی در دست داریم که نشان می دهد W49B یک سیاه چاله را به وجود آورده است. اگر این مورد صحت داشته باشد، ما با یک موقعیت نادر برای مطالعه ابر نو اختر های به وجود آورنده سیاه چاله های جوان رو به رو هستیم. 


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.