مطالب علمی

كاوشگر كنجكاوي ناسا نخستين نمونه سنگ بستر بهرامي را جمع آوري نمود

در مركز اين تصوير از كاوشگر كنجكاوي ناسا حفره اي در يك سنگبه نام "جان كلين"  كه در آنجاكاوشگر نخستين مته نمودن نمونه خود را بر روي بهرام هدايت نمود وجود دارد.

كاوشگر كنجكاوي براي نخستين بار از مته اي كه در انتهاي بازوي رباتيك خود حمل مي نمود استفاده نمود تا در يك سنگ تخت و رگه دار سوراخي ايجاد نمايد و نمونه اي از داخل آن جمع آوري نمايد. اين نخستين باري است بر روي بهرام كه يك ربات  سنگی را با مته سوراخ نموده تا يك نمونه جمع آوري نمايد.

سوراخ تازه، حدود 6/1 سانتيمتر عرض و 4/6 سانتيمتر عمق داردو در قسمتي از يك سنگ بستر رسوبي است كه در تصوير مي تواند ديده شود و ساير دادههاي كنجكاوي شنبه به زمين فرستاده شد. تصور مي شود كه اين سنگ شواهدي در موردمحيطهاي مرطوب در خيلي گذشته را در بر دارد. در جستجو براي آن شواهد، كاوشگر ازابزارهاي آزمايشگاهي خود استفاده خواهد نمود تا پودر جمع آوري شده به وسيله مته ازسنگ را تحليل نمايد.

براي چند روز آينده كنترل كننده هاي زميني به بازوي كاوشگرفرمان خواهند داد تا يك سري از مراحل فرايند نمونه را انجام و سرانجام قسمتهايي رابه ابزارهاي داخلي تحويل دهد.

داخل ابزار بررسي نمونه، پودر يك يا دو بار بر روي يك الك كه هر ذره اي بزرگتر از 150 ميكرون را جدا مي كند الك مي شود. قسمتهاي كوچك نمونه الكشده از ميان دهانه ها بر روي عرشه كاوشگر عبور مي نمايند و وارد ابزار شيمي و كاني شناسي و ابزار تحليل نمونه در بهرام مي شوند. اين ابزارها سپس تحليلهاي موردانتظار با جزييات را شروع مي نمايند.

سنگ مته شده با كنجكاوي براي يادبود جانشين مدير پروژه آزمايشگاه دانش بهرام كه در سال 2011 فوت نمود"جان كلين" ناميده شد. مته نمودن براي يك نمونه آخرين فعاليت جديد براي پروژه آزمايشگاه دانش بهرام ناسا ميباشد كه در حال استفاده از كاوشگر كنجكاوي كه به اندازه يك اتومبيل است مي باشد تاتحقيق نمايد آيا يك محيط در دهانه گيل بهرام كه تا به حال محيط مناسب براي زندگي را داشته وجود داشته يا نه.

براي اطلاعات بيشتر به آدرسهاي زير مراجعه نماييد:

www.nasa.gov/msl

و

Mars.jpl.nasa.gov/msl/


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.