مطالب علمی

آسمان ماه ژانويه 2013- قسمت دوم

با استفاده از ستاره چشم گاو به عنوان يك نشانگر، سه و نيم درجه به سمت خوشه ستاره اي باز پراكنده درخشان كه به صورت NGC1647 ثبت شده حركتنماييد. آن 45 دقيقه قوسي پهنا دارد و قدر آن 4/6  مي باشد كه درست زير ديد چشم برهنه مي باشد.اين يك آزمون ديد خوب از يك بخش تاريك زمانيكه ماه حاضر نيست مي باشد. به دليل اندازه آن، اين دسته از ده ستاره در دوربين دوچشمي با زاويه ديد باز به بهترين شكل ديده مي شوند.

اگر دوست داريد كهكشانهاي دوردست را جستجو و پيدا نماييد،تعداد زيادي هدف در محدوده گاو/نهر و تعداد بيشتري در زير منطقه شكارچي مي باشد.اپسيلون گاو يك ستاره غول نارنجي با قدر 6/3 بوده و در فاصله 147 سال نوري با رده طيفي K مي باشد. براي يك چالش واقعي، مكان جفت برهم كنش كننده كهكشانهاي NGC1410/1409 بر روي مرزجنوبي گاو را بيابيد. اين دو در حدود 300 ميليون سال نوري از ما دورتر قرار داشته و در حدود قدر مرتبه پانزدهم است. در سال 2007 ستاره شناسها يك سياره فراخورشيديكه به دور اين خورشيد مي گردد را كشف نمودند. حالا محدوده ديد خود را يك و يك سوم درجه به سمت غرب حركت دهيد تا به NGC1555- سحابي متغير آكا هيند برسيد. دراينجا ما شاهد مرحله هاي نخست تشكيل يك ستاره جديد كه هنوز در ابر مولكولي اش دربر گرفته شده.

علاوه بر ماه زمانيكه حاضر است، هرمز بر شب تا زمان غروبش در حدود ساعت 4 بامداد به وقت تهران حكمفرماست. پادشاه سياره ها در حال حاضر درحال حركت برگشتي و حركت به سمت غرب با ستاره ها   مي باشد. اين نتيجه حركت زمين باسرعتي بيش از سرعت يك ماشين مسابقه اي درون پيست مسابقه است. هرمز در 30 ام ژانويه ايستا شده و سپس حركت به سمت شرق معمول خود را بر خلاف ستارگان ادامه مي دهد. هرمزدر شب 21 ام ژانويه از ماه كه بيش از نصف آن روشن است عبور مي نمايد. كيوان به آهستگي خود را از پرتوهاي صبحگاهي خورشيد دور مي نمايد و در اول ماه ژانويه حدود 3:30بامداد به وقت تهران و در پايان ماه دو ساعت زودتر در آسمان تهران قابل مشاهده است.

نخستين بارش شهابي سال جديد ميلادي در شب دوم ژانويه به اوج خود مي رسد. در هر جايي از 80 تا 100 شهاب در يك ساعت در طول مدت اوج اين بارش مي تواند ديده شود اما شما تنها چند ساعت از آسمان تاريك را داريد چون ماه ساعت 9 شببه وقت تهران طلوع مي نمايد. توضيح در مورد ماه اينكه در ماه ژانويه محاق(ماه نو) در11ام ساعت 11:15 شب به وقت تهران بوده درحالي كه ماه كامل در 26 ژانويه ساعت 7:20 شببه وقت تهران رخ مي دهد.



برچسب‌ها:

,

 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.