به گزارش روابط عمومی مرکز علوم وستاره شناسی تهران صبحگاه شنبه23 دي ماه ، ناهید یا ونوس در صورت فلكيقوس پلوتو را به ميهماني دعوت مي كند.
در ساعت 7بامداد كه بهترين زمان مشاهده این مقارنه است، زهره با قدر 92/3- و پلوتو با قدر 17/14 در صورتفلكي اسب كماندار مي درخشند. اين دو جرم در این زمان به نزديکترين فاصله خود با يکديگر مي رسند كه باچشم مسلح قابل رويت نمي باشد.
در این هنگام ناهیددر ارتفاع 2/12درجه و پلوتو در ارتفاع 22/12درجه در افق جنوب شرقي آسمان قراردارند.
جالباست بدانید پلوتو به دلیل اندازه ي کوچک و مدار عجیب و غریبش چند سالی است که جزوسیارات کوتوله دستهبندی شده، اما کشف پنجمین قمر آن باعث شده تا این دنیای دورافتاده در دستهبندی کاملاً منحصر به فردی قرار بگیرد.
کشف پنجمین قمر پلوتو باردیگر منازعات تازهای را میان اخترشناسان در خصوص تنزل رتبه این جرم آسمانی ازمقام یک سیاره کامل برانگیخت.
پلوتو و قمر نسبتاً بزرگ آن، شارون، یکمجموعه دوتایی را تشکیل میدهند و به دور نقطهای مشترک میان خود در حال گردشهستند. این در حالیست که ، حداقل چهار جرم کوچکتر در مدارهایی متمايز به دور آنهادر حال گردش هستند.
جالب اینکه، هیچ چیز دیگری مشابه پلوتو درمنظومه شمسی وجود ندارد. به نظر میرسد که نه «سیاره» و نه «سیاره کوتوله» هیچکدام برای توصیف پلوتو مناسب نیستند. شاید مجموعه ي پلوتو - شارون استحقاق یک طبقهبندیکاملاً منحصر به خود را داشته باشند.