مطالب علمی

تلسکوپهای ناسا به حل معماهای ابرنو اختر قدیمی کمک کردند

معماهایی که نزدیک 2000سال پیش زمانی که ستاره شناسان چینی به وجود ستاره در حال انفجار در آسمان شهادت دادند آغاز شده بود، حالا حل شده است. رصدهای فروسرخ جدید ازتلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا و کاوشگر ارزیاب فرو سرخ گسترده میدان یا wise آشکار می سازد، که چطور اولین ابر نو اختری که تا بحال ثبت شده است بوجود آمد و چطور بقایای خرد شده آن سر انجام به فاصله های دور دست پخش شده اند.
یافته ها نشان میدهند که انفجارستاره ای در یک کاواک میان تهی رخ داده که این باعث شده مواد توسط ستاره به بیرون پرتاب شده تا مواد سریعتر و دور تر از وقتی که  اگر این اتفاق در این مکان نمی افتاد فرستاده شوند.
185 سال بعد از میلاد ستاره شناسان چینی متوجه ستاره میهمانی شدند که بطور مرموزی در آسمان ظاهر شد و برای حدود 8 ماه باقی ماند.در سال 1960دانشمندان مشخص کرده بودند که این شی مرموز اولین ابر نو اختر ثبت شده بود.بعد ها دانشمندان آن را به عنوان باقی مانده ابر نو اختری که حدود 8000 سال نوری از ما فاصله دارد 86RCW نامگذاری کردند.اما یک معما کما کان وجود داشت و آن هم اینکه چطور که باقیمانده های کروی ستاره بزرگتر از حد مورد نظر هستند.اگر آنها می توانستند امروز در محدوده نورفروسرخ در آسمان دیده شوند.فضای بیشتری نسبت به ماه کامل را اشغال می کردند.
راه حل مساله از طریق رصدهای فروسرخ تلسکوپهای اسپیتزر وWISEوداده های قبلی رصدخانه پرتوی X چاندرا ناسا و رصد خانه نیوتن –XMM آژانس فضایی اروپا بدست آمد.
یافته ها نشان دادند که این رویداد یک ابرنواختر "نوع Ia"بوده که از مرگ آرام یک ستاره شبیه خورشید ما و تبدیل به یک ستاره چگال بنام کوتوله سفید بعد از جذب ماده یا سوخت از ستاره مجاور آن در ابر نو اختر منفجر شده بوده است.


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.