مطالب علمی

ماموریت کپلر ناسا اولین سیاره در منطقه قابل سکونت در نزدیکی ستاره ای خورشید مانند را تایید می کند

ماموریت کپلر ناسا اولین سیاره در منطقه قابل سکونت در نزدیکی ستاره ای خورشید مانند را تایید می کند

این تصویر تصور این هنرمند از کپلر 22 بی را نشان می دهد.

این دیاگرام مقایسه منظومه خورشیدی خودمان و کپلر 22، یک منظومه ستاره ای دارای
اولین سیاره کشف شده توسط ناسا در محدوده قابل زیست را نشان می دهد

    

ماموریت کپلر ناسا، اولین سیاره در منطقه قابل سکونت را تایید کرده است. منطقه ای که در آن در سطح سیاره ممکن است آب باشد. کپلر همچنین بیش از 1000 سیاره جدید برای سیاره بودن ، را کشف کرده است که تقریبا میزان سیارات شناخته شده قبلی را دو برابر می کند. 10 تا از این سیاره ها تقریبا اندازه زمین اند و در محدوده قابل زیست ستاره میزبانشان می گردند. کاندیدا ها نیازمند یک سری مشاهدات هستند تا سیاره بودنشان تایید شود.

     سیاره تازه تایید شده کپلر 22 بی، تا کنون کوچکترین سیاره ایست که در مرکز محدوده قابل زیست ستاره ای مشابه خورشید ما یافت شده است. شعاع این سیاره تقریبا 4/2 شعاع زمین است. دانشمندان هنوز نمی دانند که آیا کپلر 22 بی دارای سطح برجسته ای از ترکیبات صخره ای، گازی و یا مایع است یا خیر. ولی یافته هایشان یک قدم نزدیکتر به یافتن سیارات زمین مانند است.

     تحقیقات پیشین نشانه های وجود سیاره ای زمین مانند در محدوده قابل زیست را اعلام کرده بودند ولی تایید کامل نشده بود. اخیرا وجود دو سیاره کوچک دیگر در حال گردش به دور ستاره ای کوچک تر و سردتر از خورشید ما در مرز محدوده قابل زیست تایید شده است که گردش مداری آنها بیشتر یادآور ناهید و مریخ هستند.

     به گفته داگلاس هادجینز، دانشمند برنامه کپلر در ارگان واشینگتون ناسا: این یک مرحله مهم در یافتن برادر دو قلو زمین است. نتایج کپلر مدام در حال اثبات اهمیت آن دسته از ماموریت های ناساست که هدفشان پاسخ گویی به برخی از بزرگترین سوالات در مورد جایگاه ما در جهان است.

     کپلر برای کشف سیارات و یا کاندیدا های سیاره بودن به اندازه گیری شدت روشنایی بیش از 150000 ستاره می پردازد تا به اندازه گیری سیاراتی که از جلوی این ستاره ها عبور می کنند را جستجو کند . کپلر اقلا نیاز به 3 عبور سیاره از جلوی ستاره مورد نظر دارد تا بتواند یک سیگنال دریافتی را سیاره در نظر بگیرد.

     ویلیام بروکی، بنیان گذار اصلی مرکز تحقیقاتی آمس ناسا در موفت فیلد، کالیفرنیا، کسی که تیم اکتشافی کپلر 22 بی را رهبری کرد گفت: با یافتن این سیاره بخت به ما روی آورده است. اولین عبور 3 روز بعد از وقتی بود که ما فضاپیما را آماده آغاز عملیات اعلام کردیم. ما سومین عبور تعیین کننده را در فصل تعطیلات سال 2010 شاهد بودیم.

     تیم علمی کپلر از تلسکوپ های روی زمین و تلسکوپ فضایی اسپینتزر برای بازنگری مشاهدات انجام شده ازکاندیدا های سیاره بودن استفاده می کنند. محدوده ستاره ای که کپلر آن را در صورت های فلکی قو و شلیاق مشاهده کرده است می تواند از رصد خانه های روی زمین از بهار تا اوایل پاییز رصد شوند. اطلاعات بدست آمده از این مشاهدات به مشخص کردن اینکه کدام کاندیدا می تواند سیاره باشد کمک بزرگی کرده است.

     فاصله کپلر 22 بی از ما 600 سال نوری است. با اینکه این سیاره از زمین بزرگتر است مدت 290 روز طول می کشد تا به دور ستاره خورشید مانند که نمایانگر دنیای ماست بچرخد. ستاره میزبان این سیاره با اینکه از خورشید ما سردتر و کوچکتر است، به همان طبقه خورشید ما تعلق دارد که نوع جی نامیده می شود.

     از 54 محدوده قابل زیست برای نامزد های سیاره بودن گزارش شده در فوریه 2011، کپلر 22 بی اولین سیاره ایست که تایید شده است. این مرحله در ژورنال اختر فیزیک به چاپ خواهد رسید.

                 تیم کپلر در تاریخ 5 الی 9 دسامبر کنفرانس علمی خود را در آمس افتتاح می کند که در آن 1094 کاندیدا جدید برای سیاره بودن کشف شده را معرفی می کند.از بعد از آخرین کاتالوگ  ارائه شده در فوریه، تعداد کاندید های معرفی شده توسط کپلر 89 درصد افزایش یافته  و اکنون به مجموع 2326 عدد رسیده است. از این تعداد، 207 سیاره تقریبا اندازه زمین، 680 سیاره کاملاً اندازه زمین، 1181 اندازه نپتون ، 203 اندازه مشتری و 55 سیاره بزرگتر از مشتری هستند.

     یافته های مشاهدات انجام شده از ماه می 2009 الی سپتامبر 2010 یک افزایش چشمگیر در تعداد کاندیدا های سیارات کوچک را نشان می دهد.

     کپلر در اوایل ماموریت خود سیارات بزرگی را در مدار های گردش کوچک مشاهده کرده است که در اطلاعات منتشر شده در فوریه منعکس شد. با داشتن وقت بیشتر برای مشاهده 3 عبور سیارات با طول گردش بیشتر، اطلاعات تازه گویای این مطلب اند که سیارات یک تا چهار برابر زمین احتمالاً در کهکشان به فراوانی یافت شوند.

     تعداد نامزد های سیارات اندازه و بزرگتر از زمین از فوریه به ترتیب 200 و 140 درصد افزایش یافته است.

     48 کاندیدا برای سیاره بودن در محدوده قابل زیست ستاره شان وجود دارد. با اینکه این یک کاهش 54 درصدی گزارش ده فوریه است. تیم کپلر یک تعریف مستحکمتری از مواد تشکیل دهنده محدوده قابل سکونت در کاتالوگ جدید ارائه کرده است تا گرم شدن اتمسفر که می توانند حدود را دورتر از ستاره و سیاره را به طول گردش های طولانی تر ببرد را احتساب کند.

     ناتالی باتالا، معاونت تیم علمی کپلر در دانشگاه ایالتی سن خوزه، در سن خوزه، کالیفرنیا گفت :افزایش روزافزون تعداد کاندیدا های هم اندازه زمین گویای این است که ما مشغول تمرکز بر روی سیاراتی هستیم که کپلر برای یافتنشان طراحی شده: آنهایی که نه تنها هم اندازه زمین اند بلکه پتانسیل وجود زندگی را نیز دارند. هرچه بیشتر اطلاعات جمع کنیم چشمانمان برای پیدا کردن کوچکترین سیارات در دوره های چرخش طولانی تر تیز تر می شود.

     مرکز تحقیقاتی آمس ناسا مدیریت توسعه سامانه اصلی کپلر، انجام عملیات ها در ماموریت و تحلیل های علمی اطلاعات را به عهده و مدیریت توسعه ماموریت کپلر را آزمایشگاه پیشرانه موشک ناسا واقع در پاسادینا، کالیفرنیا به عهده دارد.

     همه شرکتهای تکنولوژی هوا و فضا واقع در بولدر، کولو به همراه آزمایشگاه فیزیک اتمسفری و فضایی در دانشگاه کولورادو در بولدر سامانه های پرواز کپلر را توسعه و حمایت عملیات های ماموریت های آن را بر عهده دارد.

     موئسسه علمی تلسکوپ فضایی بالتیمور اطلاعات علمی  کپلر را بایگانی، دسته بندی و توزیع می کند. کپلر دهمین ماموریت اکتشافی ناساست و توسط هیات مدیره ماموریت علمی ناسا در ارگان ناسا پایه ریزی شده است.   

بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران


برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.