هسته صورتی سحابی امگا
دانش روزانه، 4 ژانویه 2012- یک تصویر جدید گرفته شده توسط تلسکوپ عظیم "ایی اس او" از سحابی امگا که یکی از دقیق تین تصاویریست که تا به حال از زمین گرفته شده است. این تصویر نمایانگر نواحی مرکزی معروف پرورش دهنده ستارگان پر مه و به رنگ گل رز است که رواگر جزئیات فرا طبیعی مناظر ابر های گازی کیهانی، مه و ستاره های نوباوه می باشد.
گاز رنگی و مه تاریک سحابی امگا، به عنوان مواد اساسی خلقت نسل بعدی ستارگان عمل می کنند. در این بخش منحصر به فرد سحابی، جدید ترین ستارگان با نور آبی سفید لرزان ، کل صحنه را روشن می کنند. روبان های دودی شکل تشکیل شده از مه، در سایه گاز های درخشان قرار گرفته اند. رنگ های غالبا قرمز این بخش از انبساط ابری شکل از گاز هیدروژن که تحت تاثیر اشعه های ماورائ بنف به وجود آمده از ستارگان جوان می درخشند به وجود آمده اند.
سحابی امگا، بسته به زمان و کسانی که رصد کردند و چیزی که گمان کرده که دیدند نام های زیادی دارد. که این نام ها شامل سحابی قو، سحابی نعل اسب و حتی سحابی خرچنگ می شود. این مورد حتی به اسم مسییر 17(ام 17) و ان جی سی 6618 دسته بندی شد. این سحابی حدودا در فاصله 6500 سال نوری از ما در صورت فلکی قوس قرار دارد. یک هدف معمول ستاره شناسان است که این میدان گاز و مه روشن به عنوان یکی از جوان ترین زادگاه ستارگان حجیم در کهکشان راه شیری است.
این عکس توسط تجزیه گر کانونی و اسپکتوگراف، دستگاه روی "آنتو" یکی از 4 واحد تلسکوپ وی ال تی گرفته شده است. علاوه بر تلسکوپ عظیم، هوای آرام استثنائی در طول رصد، با چشم پوشی از یک تعداد ابر، کمک بزرگی به وضوح این عکس کردند. نتیجه اینکه این تصویر در میان واضح ترین تصاویریست که از این بخش از سحابی امگا از زمین گرفته شده است.
این تصویر یکی از اولین تصاویریست که به عنوان بخشی از برنامه جواهرات کیهانی پخش شد.