گزارش رصد آخرین خورشیدگرفتگی قرن(ایران) در مرکز علوم و ستاره شناسی تهران با حضور پدر نجوم آماتوری ایران
رصد خورشید گرفتگی جزئی روز یکشنبه اول تیرماه ۹۹ حدود ساعت ۹:۰۵ به وقت ایران با حضور پدر نجوم آماتوری ایران(استاد احمد دالکی) وتعداد بیشماری از علاقه مندان به نجوم در مرکز علوم و ستاره شناسی تهران آغاز شد . این برنامه با مشاهده زنده پدیده فوق از صفحه اینستاگرام مرکز به آدرسsactehran.ir همراه بود. مرکز علوم و ستاره شناسی تهران برای رصد این پدیده چند تلسکوپ با فیلترهای مخصوص و نیز تجهیزات کامل برای رصد خورشید گرفتگی برای عموم مردم تهیه کرد؛ همچنین کارشناسان نجوم این پدیده را از ابتدا تا پایان گرفت برای علاقمندان توضیح می دادند.
به نقل از کارشناس علمی مرکز: این خورشید گرفتگی یک خورشید گرفتگی حلقوی است به این معنا که در زمان بیشترین گرفت، کل خورشید به طور کامل تیره نمی شود و حلقه ای روشن دور آن قابل مشاهده است. اولین تماس این خورشید گرفتگی در زمان حدود ۰۹:۰۵ صبح به وقت ایران روی داد؛ بیشترین گرفت در زمان حدود ۱۰:۲۰ صبح به وقت ایران و آخرین تماس در زمان حدود ۱۱:۳۷ صبح به وقت ایران بود. مدت زمان بیشترین گرفت حدود ۳۸ ثانیه بوده است. خورشیدگرفتگی (یا کسوف) هنگامی رخ میدهد که ماه از بین زمین و خورشید بگذرد؛ بدین ترتیب کاملاً یا جزئی تصویر خورشید را برای یک بیننده روی زمین مبهم میکند و سایهی ماه بر سطح زمین میافتد.
در این برنامه دکتر عباس سجادی(معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک)، دکتر محمدرضا اسپهبد و مهندس مجتبی بصیری (زمین شناس) حضور داشتند.
ضمنا در پایان برنامه سالنهای کهکشان، فیزیک، ترازوهای فضایی و لیزر توسط کارشناسان مرکز برای علاقه مندان اجرا شد. این برنامه با حضور 150 نفر از علاقه مندان به علم نجوم با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.