رصد آسمان شب در پایان همایش علمی هفته جهانی فضا
به گزارش روابط عمومی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران ، غروب روز چهارشنبه 14 مهر ماه 95 ، پس از پایان سخنرانیهای همایش هفته جهانی فضا، رصد آسمان شب از ساعت 16:30 با حضور علاقه مندان در رصدخانه مرکز علوم صورت پذیرفت.
در این بخش از برنامه پس از توضیحاتی درباره آسمان، سیاره ماه، سیاره زیبای کیوان (زحل) به همراه حلقه دیدنی و قمرهایش، سیاره بهرام(مریخ) ، ستاره دوتایی منقار دجاجه(منقارقو) ، کهکشان آندرومدا، مثلث تابستانی و ستاره قطبی توسط کارشناس رصدی به کمک تلسکوپ 14اینچ بازتابی رصد شد و بسیار مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
در این برنامه چگونگی رصد اجرام آسمانی ، بدون استفاده از ابزار به علاقه مندان آموزش داده شد. این روش به گونه ای انتخاب شده که می تواند به کسانی که در آغاز فعالیت رصدی خود هستند کمک کند.
در این بخش از برنامه کارشناس رصدی می گوید: برای شروع ستاره شناسی و مشاهده ستارگان، به چیزی بیش از چشمانتان و یک دوربین دوچشمی مناسب احتیاج ندارید. کافی است که نقشه آسمان شب را مطابق با جهت جغرافیایی آسمان محل خود قرار داده و به کمک آن به شناسایی و رصد ستارگان بپردازید.
اما برای مشاهده دقیق برخی از اجرام مانند سحابی ها و کهکشان ها به ابزار اپتیکی نیاز داریم. زیرا این ابزار می توانند نور بیشتری را نسبت به چشمانمان جمع آوری و همچنین قادر به بزرگنمایی هستند. دوربین دوچشمی و تلسکوپ دو ابزار اپتیکی پرکاربرد در این زمینه هستند که هر کدام خصوصیت منحصر به خود را دارد.
این برنامه با پرسش و پاسخ های نجومی فراوان ِشرکت کنندگان در ساعت20:30 به پایان رسید.