رصد گذر تیر از مقابل خورشید
به گزارش روابط عمومی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران، روز دوشنبه 20 اردیبهشت 1395 سیاره تیر برای اولین بار بعد از سال 2006 از روبروی خورشید گذر خواهدکرد. در هر قرن تقریباً 13 گذر سیاره تیر وجود دارد، در حالیکه ناهید دارای گذرهای جفت می باشد که هر جفت با جفت بعدی بیش از یک قرن فاصله دارد.
این گذر از بیشتر مناطق زمین مانند آمریکا، اقیانوسهای اطلس و آرام، اروپا، آفریقا و بیشتر آسیا،قابل رصد می باشد و هیچ چیز این گذر در آسیای شرقی، ژاپن، اندونزی، استرالیا و نیوزلند قابل رصد نیست.
برای مشاهده گذر تیر از مقابل خورشید به سبب نور شدید خورشید امکان مشاهده این پدید با چشم بدون ابزار ممکن نیست. بسیاری از افراد علاقمند به رصد چنین پدیده ای نیز دسترسی به ابزاری نظیر تلسکوپ و فیلتر های خاص را نداشته بنابراین مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در نظر دارد از طریق تلسکوپهای مجهز به فیلتر هیدروژن آلفا با کیفیت بسیار بالا این پدیده نجومی را رصد کند.
این گذر طولانی ترین عبور تیر در ابتدای قرن 21 خواهد بود و هفت و نیم ساعت طول می كشد. آغاز گذر در تهران ساعت 15:42 دقیقه 25 ثانیه خواهد بود و ساعت 19:27 دقیقه 25 ثانیه به وقت ایران در حالیكه سیاره تیر به مركز دایره خورشید نزدیك شده است، این گذر به میانه خواهد رسید و دقیقا ساعت 19:57 دقیقه در تهران خورشید غروب خواهد كرد.
شایان ذکر است از علاقه مندان دعوت می شود تا برای دیدن این پدیده از ساعت16 الی 18 با مرکز علوم و ستاره شناسی تهران همراه باشند.