گزارش برگزاری ششمین نشست علمی باشگاه رویت هلال مرکز علوم و ستاره شناسی تهران
ششمین باشگاه رویت هلال در تاریخ 25 اردیبهشت ماه 1393 (طبق برنامه،باشگاه رویت هلال در اولین پنج شنبه بعد از ماه کامل برگزار می شود) با حضور اساتید برجسته و علاقه مندان در تالار کهکشان مرکز علوم و ستاره شناسی تهران برگزار گردید.
متاسفانه به دلیل بعضی از مشکلاتی که پیش آمد،برنامه را با چهل دقیقه تاخیر آغاز کردیم که در اینجا مجددا از اساتید و شرکت کنندگان به خاطر تاخیر به وجود آمده عذر خواهی می نماییم.
پس از تلاوت آیاتی از کلام خدا و پخش سرود ملی،بخش اول این جلسه با سخنرانی آقای علی ابراهیمی سراجی(کارشناس و پژوهشگر نجوم) آغاز شد.ایشان در این بخش به ارائه اخبار رویت هلال ماه گذشته،گزارشی از رویت هلال ماه رجب 1435 (که در تراز 292 متری برج میلاد انجام داده بودند) و توضیحاتی در خصوص ابزارها و روش هایی که در رویت این هلال به کار برده بودند،پرداختند.
پس از این سخنرانی،آقای علی ایران نژاد(مدیر باشگاه رویت هلال)،به اعلام برنامه های اولین دوره آموزش نظری وعملی رویت هلال(که قرار است طبق برنامه در 29 خرداد و 7 تیر در دو بخش نظری و عملی برگزار شود)پرداختند..
بخش دوم این باشگاه مربوط به قسمت پنجم از تاریخچه رویت هلال بود که توسط استاد صیاد(پژوهشگر برجسته رویت هلال و تقویم)ارائه گردید.تاریخچه رویت هلال،بخش ثابتی از برنامه باشگاه است که قرار است تا دی ماه سال جاری،هر ماه به بخشی از تاریخچه و فعالیت های رصدی هلال ماه که توسط افراد سرتاسر جهان انجام گرفته است، بپردازد.
پس از سخنرانی جذاب و پرمحتوای استاد صیاد و نمایش گزارش ها و مستندات مربوط به تاریخچه رویت هلال،حاضرین 15 دقیقه به استراحت و صرف پذیرایی پرداختند تا آماده ادامه برنامه باشگاه شوند.
سخنرانی اصلی این ماه توسط آقای احسان مهرجو(کارشناس نجوم و مدیر سایت گروه غیر حرفه ای رویت هلال ماه)ارائه گردید.
در این سخنرانی که حدود یک ساعت به طول انجامید،آقای مهرجو به موضوع "شکست نور و تاثیرات آن در ارتفاع هلال و طول روز" پرداختند.این سخنرانی که سرشار از انرژی در کلام سخنران و ضرافت در بیان مطالب توسط سخنران بود،فضای باشگاه را به یک کلاس درس تمام عیار تبدیل کرد که بسیار برای شرکت کنندگان مفید و جذاب واقع شد.
جناب مهرجو در این سخنرانی به توضیح پدیده شکست نور و محاسبه روابط برای اندازه گیری میزان شکست نور و تاثیر آن در ارتفاع هلال پرداختند که جویندگان هلال ماه می توانند برای برنامه ریزی های رصدی خود و افزایش دقت عملی و علمی رصدها از این روابط کمک بگیرند.
هم چنین شرکت کنندگان در این باشگاه،سوالات خود را در رابطه با مطالب ارایه شده می پرسیدند و پاسخ آن را از اساتید دریافت می کردند.
در پایان به اطلاع علاقه مندان می رساند که به دلیل نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و اهمیت هلال رمضان و شوال برای انجام فرایض دینی،باشگاه خرداد ماه برگزار نمی گردد و به جای آن در 29 خرداد و 7 تیر ماه اولین دوره آموزش نظری وعملی رویت هلال با حضور اساتید برجسته و دارندگان رکوردهای جهانی برگزار می گردد و به شرکت کنندگان گواهی معتبر از سوی انجمن نجوم ایران اهدا می گردد.
علاقه مندان می توانند جهت اطلاع از شرایط ثبت نام در این دوره ویژه،در روزهای آتی به پایگاه مرکز علوم و ستاره شناسی تهران مراجعه نمایند و یا با شماره تلفنهای 22293280-22292246-22805005(داخلی1 بخش علمی)و در ساعات غیر اداری با شماره همراه 09396944521 (مدیر باشگاه رویت هلال) تماس حاصل نمایند.
آسمانتان صاف و پر ستاره باد.