از مرکز علوم و ستاره شناسی تهران تا موناكيا
پدر ستارهشناسي آماتور ايران میهمان ويژه برنام هروز جهاني نجوم در مرکز علوم و ستاره شناسی تهران بود
میهمان و سخنران ويژه برنامه روزجهاني نجوم سال 92 در مرکز علوم، پدر نجوم آماتوری ايران بود.
جالب است بدانید «مهندس احمد دالكي » سالهاست كه در منطقه ما زندگي ميكند و همچنان به اكتشافات علمي خود ادامه ميدهد. همچنین وی هر از گاهي براي تكميل برنامههاي تحقيقاتي خودراهي كشورهاي پيشرفته جهان در حوزه علوم فضايي و كيهاني ميشود.
لازم به توضیح است:مهندس دالکی در 50 سال گذشته سفرهاي زيادي را براي ارتقاي دانش نجوم آماتورايرانيان انجام داده و ماحصل اين دستاوردها را در ساخت مراكز رصدي مختلفي مانند مرکزعلوم و ستاره شناسی تهران، زعفرانيه و آسماننماي تهران به كار برده است.
گفتنی است پدر نجوم آماتوري ایران، در يكي از اين سفرها موفق شد نام خود را در بين معدود ايرانيان وارد شده به « قله رصدخانههاي جهاني » در ارتفاعات كوهستاني موناكياي هاوايي ثبت كند.
دالكي درباره نتايج اين سفر ميگويد: « هاوايي از چند جزيره آتشفشاني تشكيل شده است و علاوه بر خط حاشيه جزيره كه منطقهاي ساحلي با ارتفاع كم است در ساير نقاط بلندي زمين به 2هزار520متر تا 4 هزار و 205 متر از سطح دريا ميرسد. در بالاي اين ارتفاعات از 235 سال قبل تجهيزات ستاره شناسي نصب شده و اكنون 13 رصدخانه بسيار پيشرفته جهان را در خودجاي داده است. »
به گفته او دسترسي به اين رصد خانهها تابع شرايط خاصي است و فقط با آموزش قبلي و استفاده ازخودروهاي چندمنظوره محقق ميشود.
دالكي در پايان صحبتهاي خود خطاب به حاضرین در تالار کهکشان مرکز علوم گفت:«امیدوارم رصدخانه مرکزعلوم و ستاره شناسی تهران با همت شهرداري منطقه يك توسعه پيدا كند زيرا اولين مركزشهروندي نجوم آماتوري كشور محسوب ميشود و هر سال تعداد قابل توجهي از علاقهمندان اين رشته را تربيت ميكند.»